Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής: Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους! Ως εδώ!

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο μας και οι εργαζόμενοι του Δήμου Καισαριανής, εκφράζουμε την τεράστια θλίψη μας για τα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη καθώς και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες τους .Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες των δεκάδων αδικοχαμένων, στην πλειοψηφία τους νέων ανθρώπων, καθώς και των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο που δυστυχώς δε θα επιστρέψουν σπίτια τους.

   Δυστυχώς όπως φαίνεται όλο και πιο πολύ, οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς ερχόμαστε αντιμέτωποι με απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, παίζοντας τη ζωή μας κορώνα γράμματα στο βωμό του κέρδους.

  Τα εργατικά εγκλήματα αυξάνονται συνεχώς εξαιτίας της έλλειψης εργασιακής εμπειρίας (ανακύκλωση της ανεργίας με μικρής διάρκειας συμβάσεις), της εντατικοποίησης της δουλειάς που είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες των θανάτων στους χώρους εργασίας. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν προσφέρουν καλύτερες παροχές στο λαό και επιπλέον θυσιάζουν τους εργαζόμενους στο βωμό του κέρδους.

  Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχουν εγκληματικές ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη γιατί απελευθέρωσαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές και εν συνεχεία ιδιωτικοποίησαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μειώνοντας τους εργαζόμενους. Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι και η σημερινή, έχει άλλες προτεραιότητες και όχι την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Αντιλαμβάνονται την ασφάλεια ως κόστος.

 Προσπαθούν να σβήσουν τις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν για την υποχρηματοδότηση, την «απελευθέρωση» και την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου και την αντιμετώπιση της ανθρώπινης ζωής ως κόστος. Η Υποστελέχωση, η εντατικοποίηση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κλειστά αυτιά στις καταγγελίες των εργαζομένων… Ο κατάλογος των εγκλημάτων ατέλειωτος.

  Η εγκατάλειψη του δικτύου και τα χειροκίνητα συστήματα δεν είναι ανθρώπινο λάθος.

Είναι εργοδοτικό έγκλημα.                                                                                                                                                                           Απαιτούμε:

– Σύγχρονες και ασφαλείς συγκοινωνίες με μόνιμο προσωπικό για όλο τον λαό.

– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στην επιχειρηματική λογική του κέρδους.

Καλούμε  τους συναδέλφους μαζί με τους ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ και όλο τον λαό της πόλης  μας να συμμετέχουν ΜΑΖΙΚΑ στο συλλαλητήριο Σιδηροδρομικών-Εργατικών Σωματείων –Φοιτητικών

 Συλλόγων και Φορεων

την ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11.00π.μ. στο Σύνταγμα και

  στην  ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στην Πλατεία Παναγιώτη Μακρή  τηνΚΥΡΙΑΚΗ 05/03/2023, ώρα 7.00μ.μ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...