Γραμματεία ΠΑΜΕ Ηρακλείου: Συνέντευξη του Θοδωρή Βαριδάκη, εργαζόμενου στη συντήρηση και επισκευή τρένων, συνδικαλιστή με την ΔΕΣΚ- Σιδηροδρομικών στον Politica 89.8 του Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε στις

Την λύπη του για τις χαμένες ζωές των επιβατών στα τρένα που συγκρούστηκαν στα Τέμπη εκφράζει μέσω της εκπομπής “Δημοσίως” του politica 89.8 ο κ. Θοδωρής  Βαριδάκης, εργαζόμενος στη συντήρηση και επισκευή τρένων, συνδικαλιστής  με την «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» Σιδηροδρομικών (ΔΕΣΚ), επισημαίνοντας πως κανένας δεν άκουγε την φωνή των συνδικαλιστών που για τουλάχιστον τρεις φορές το τελευταίο εξάμηνο “έβλεπαν” αυτό που ερχόταν αλλά οι υπεύθυνοι δεν έδιναν σημασία.

«Όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους και την ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων, τα ατυχήματα δεν έχουν τελειωμό», ανάφερε σε ανακοίνωσή της, στις 7 Φλεβάρη 2023, η «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» Σιδηροδρομικών (ΔΕΣΚ), με αφορμή τα άλλα δύο ατυχήματα που είχαν σημειωθεί  εκείνες τις ημέρες τα οποία προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο, με τις αμαξοστοιχίες 51 και 61 αντίστοιχα.

«Είναι πλέον εξοργιστικό αυτά να αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και να μην παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο, να μη δρομολογείται καμία βελτίωση στην υποδομή και λειτουργία, να μην ελέγχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και να μην αναζητούνται ευθύνες.

Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι και η σημερινή έχει άλλες προτεραιότητες και όχι την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Αντιλαμβάνονται την ασφάλεια ως κόστος” αναφέρεται μεταξύ άλλων σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...