Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης: Θλίψη και οργή για τα αθώα θύματα

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, καθώς και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες τους. Εκφράζουμε όμως και την οργή μας για αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που είναι αποτέλεσμα των κάκιστων χειρισμών τόσο της σημερινής κυβέρνησης Ν.Δ. όσο και των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δεν δίστασαν μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων να θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές, ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΖΩΕΣ.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ασφάλειά μας αποτελεί κόστος, ένα κόστος που προσπαθούν να το περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται. Οι ζωές μας, οι ζωές των παιδιών που χάθηκαν, οι ζωές και των δικών μας παιδιών ΑΞΙΖΟΥΝ! Δεν σας ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ άλλο να παίζετε μαζί τους! Και η ασφάλεια στις μετακινήσεις μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος. Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση και εξειδίκευση.

Να μην συγκαλυφθεί καμία από τις αιτίες του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση την Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 το απόγευμα έξω από τα γραφεία της Hellenic Train(Λ.Συγγρού 41 & Πετμεζά 13)

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην αιμοδοσία για τους τραυματίες.

 ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...