Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – ταχυμεταφορών Ν. Αττικής: Το νέο έγκλημα στα Τέμπη να μη μείνει ατιμώρητο!

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 02/03, ΣΤΙΣ 18:00, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ HELLENIC TRAINS (Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 41 & ΠΕΤΜΕΖΑ 13)

Το ΣΕΤΤΑ εκφράζει τη θλίψη του για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη.

Το πρωτοφανές δυστύχημα σε κάθε περίπτωση δεν ήταν κάτι που προέκυψε από το πουθενά! Καιρό τώρα υπήρχαν προειδοποιητικές ενδείξεις για την ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στις σιδηροδρομικές μεταφορές για τους επιβάτες αλλά και για τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι καιρό τώρα εντόπιζαν τα προβλήματα και μάλιστα είχαν προειδοποιήσει οτι είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάποιο ατύχημα και αγνοούνταν από κυβέρνηση και εταιρία.

‘Εχει εγκληματικές ευθύνες η κυβέρνηση ΝΔ για την μετοπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχείων και μας γεμίζει οργή η προσπάθειά της να αναζητά τα αίτια στον ανθρώπινο παράγοντα , αποκρύπτοντας την πραγματική αιτία, την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Τεράστιες ευθύνες βαραίνει και την πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που το 2017 , έδωσε αντί 45 εκατομμυρίων ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie dello Stato Italiane Group πριμοδοτώντας την μάλιστα με Σύμβαση 250 εκ εθρώ που επικύρωσε και η κυβέρνηση ΝΔ τον Ιούλιο του 2022.

Αυτές οι αποφάσεις που ενισχύουν τις ιδιωτικοποιήσεις, είναι στη γραμμή υπεράσπισης των κερδών των πολυεθνικών και σε βάρος της ζωής του λαού.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Στον βωμό της εγκληματικής κρατικής πολιτικής όπως και στον βωμό των κερδών των επενδυτών, θυσιάζονται οι αναγκαίοι όροι για ασφαλείς και σύγχρονες σιδηροδρομικές μεταφορές, εφ΄όσον όλα αντιμετωπίζονται ως κόστος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΥΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

 

 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!  Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ Παιδείας, Ένα τμήμα με...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων

Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τις υπηρεσίες, τους ελεγχόμενους και τους ελεγκτές Με αφορμή...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...