Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Να μην ξεχαστεί, να μην συγκαλυφθεί το νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα

Δημοσιεύτηκε στις

  Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη  και καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει με κάθε τρόπο  τους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων.

  Και βέβαια οι διάφορες  υποσχέσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να κρύψουν  τις εγκληματικές της ευθύνες για τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της πάνω από 40 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Ότι και αυτή, η κυβέρνηση της ΝΔ,  με τη σειρά της υπηρέτησε την πολιτική της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που ξεκίνησε η  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017 σε βάρος των συμφερόντων και της ζωής του λαού.

  Να απολογηθούν τώρα  όλοι αυτοί που φρόντισαν να πουληθεί ο ΟΣΕ,  με προίκα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αντί να τον θωρακίσουν με τα κατάλληλα, σύγχρονα  συστήματα ασφάλειας και  άφησαν  τους ελληνικούς σιδηρόδρομους με ελάχιστους εργαζόμενους χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και εξειδίκευση. Που πέταξαν στα σκουπίδια τις επανειλημμένες  προειδοποιήσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων τους για όλα αυτά  και για   τη νέα  τραγωδία που ήταν θέμα χρόνου να συμβεί.

  Απ’ τη μεριά μας θα κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες σε όλους  αυτούς που δεν διστάζουν για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων να θυσιάζουν τη ζωή και την υγεία του λαού.  Παράλληλα συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ασφαλείς, δημόσιες και φθηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που μετράει  την ανθρώπινη ζωή σαν κόστος. 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!  Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ Παιδείας, Ένα τμήμα με...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων

Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τις υπηρεσίες, τους ελεγχόμενους και τους ελεγκτές Με αφορμή...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...