Ένωση Συνταξιούχων ΗΛΠΑΠ «ΟΙ ΤΡΑΜΒΑΓΕΡΗΔΕΣ»: Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση σήμερα στις 6 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της εταιρείας Hellenic Train

Δημοσιεύτηκε στις

Δε το χωράει ο ανθρώπινος νους πως εν έτει 2023 με την εξέλιξη της τεχνολογίας δύο τρένα βρέθηκαν στις ίδιες ράγες και συγκρούστηκαν μετωπικά με δεκάδες νεκρούς και μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, μετράμε δεκάδες αγνοούμενους.

Δε το χωράει ο ανθρώπινος νους πως παρά τις ενδείξεις και τις προειδοποιήσεις των σωματείων για επικίνδυνη κατάσταση στις σιδηροδρομικές μεταφορές, για πολυάριθμες ελλείψεις στο δίκτυο, στη σήμανση, στα συστήματα ασφαλείας, στο προσωπικό, αγνοήθηκαν τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την εταιρεία και δείχνουν ότι ένα τέτοιας έκτασης σοβαρό ατύχημα ήταν θέμα χρόνου να συμβεί.

Η κατάσταση στους σιδηροδρόμους δεν είναι τωρινή. Έρχεται ως αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης» των συγκοινωνιών γενικότερα, όπως και των σιδηροδρόμων, της κρατικής υποχρηματοδότησης και κατάτμησης του σιδηροδρομικού έργου σε πολλά κομμάτια με την ταυτόχρονη ιδιωτικοποίηση της πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων. Πρόκειται για εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων έως και σήμερα, που ακολουθήθηκε επί σειρά ετών και με σκοπό τη γενικότερη απαξίωση των συγκοινωνιών. Επομένως δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι έφταιξε η «κακιά στιγμή» αλλά αντιθέτως πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με συνενόχους.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΗΛΠΑΠ «ΟΙ ΤΡΑΜΒΑΓΕΡΗΔΕΣ» για όλους αυτούς τους λόγους ενώνει τη φωνή της με τους υπόλοιπους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους και συμμετέχει στη συγκέντρωση που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, σήμερα στις 6 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της εταιρείας HellenicTrain (Συγγρού 41).

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συμμετέχουμε στη παναττική σύσκεψη στις 30 Σεπτέμβρη

H ΟΕΝΓΕ συντονίζει τον αγωνιστικό της βηματισμό με δεκάδες σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού  ...

Αγωνιστική Συνεργασία Εργατικού Κέντρου Εύβοιας: Να σταματήσει τώρα ο εκφυλισμός

Στις 17/09/2024 ξεκίνησαν οι εκλογές στο «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ». Πρόκειται...