Σύλλογος Εργαζ. στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “Ο Βύρων”: Για την θανατηφόρα σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

Δημοσιεύτηκε στις

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων της φρικτής τραγωδίας στα Τέμπη και καλούμε την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων. Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός πως ήταν στην πλειοψηφία τους νεαρά άτομα, φοιτητές.

Δεν ξεχνάμε τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτό το γεγονός, που δεν είναι άλλες από την πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, έδωσε έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie dello Stato Italiane Group με πριμ άλλα 250 εκ ευρώ. Αυτή τη σύμβαση επικύρωσε και η κυβέρνηση της ΝΔ τον Ιούλιο του 2022 δίνοντας στην ιταλική εταιρεία 750 εκατομμύρια ευρώ για 15 χρόνια για τη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Συντασσόμαστε με τα σωματεία εργαζομένων των σιδηροδρόμων που καταγγέλλουν χρόνια τώρα τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικά, ανταλλακτικά, αναλώσιμα συντήρησης και την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό για όλες τις ειδικότητες λειτουργίας και συντήρησης. Τα πάγια αιτήματά τους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, αλλά κυρίως εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων ασφάλειας, βρίσκουν τοίχο μπροστά στον βωμό του ιδιωτικού κέρδους.

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Καλούμε στην κινητοποίηση που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά την Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Συγγρού 41).

Μέσα από τα σωματεία μας θα παρέμβουμε ώστε να μην χαθούν άλλες ζωές για τα κέρδη των λίγων. Στηρίζουμε την απόφαση των εργαζομένων στο Μετρό και τον σιδηρόδρομο για απεργία σήμερα από τις 6 το πρωί ως τις 12 το βράδυ.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συμμετέχουμε στη παναττική σύσκεψη στις 30 Σεπτέμβρη

H ΟΕΝΓΕ συντονίζει τον αγωνιστικό της βηματισμό με δεκάδες σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού  ...

Αγωνιστική Συνεργασία Εργατικού Κέντρου Εύβοιας: Να σταματήσει τώρα ο εκφυλισμός

Στις 17/09/2024 ξεκίνησαν οι εκλογές στο «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ». Πρόκειται...