Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Κινητοποίηση στις 18:00 έξω από τα γραφεία της Hellenic Train

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ. Σ του σωματείου μας εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου, από την  μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών που κινούνταν στην ίδια γραμμή.

Το τραγικό αυτό δυστύχημα δεν είναι αποτέλεσμα της κακιάς στιγμής. Οι ευθύνες βαραίνουν και αυτή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις που έχουν αφήσει τα πάντα στο έλεος τους. Η ρίψη ευθυνών μεταξύ ΟΣΕ και Hellenic Train δεν μπορεί να συγκαλύψει την πολιτική ευθύνη που υπάρχει για την κατάσταση των σιδηροδρομικών γραμμών της χώρας μας.

Σύμφωνα με τις  καταγγελίες των συναδέλφων μας το σύστημα ελέγχου δεν λειτουργεί εδώ και καιρό και εν έτη 2023 όλα γίνονται χειροκίνητα, προειδοποιώντας  ότι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα με εκσυγχρονισμό των συρμών και του δικτύου, αν δε γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού θα έχουμε πολύνεκρο δυστύχημα.

Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με την πολιτική κόστους οφέλους που τις συνέπειες της καλείται να πληρώσει ξανά ο λαός, αυτή τη φορά μετρώντας νεκρούς.

Δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα. Δεν θα επιτρέψουμε να μπαίνουν οι ζωές μας στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ. Δεν θα ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τους κοστίζει.

Να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε το παρών στην αυριανή κινητοποίηση στις 18:00 έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Λ. Συγγρού 41 &Πετμεζά 13).

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών : Κάλεσμα στο συλλαλητήριο 28 Σεπτέμβρη στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας

Οι εκρήξεις και η φωτιά που ακολούθησε στα διυλιστήρια της MOTOR OIL στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας,...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Ν. Ξάνθης: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στηρίζοντας τον Λαό της Παλαιστίνης

Πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, το...