Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Δημοσιεύτηκε στις

Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους! Ως εδώ!

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην κινητοποίηση στις 2/3/2023 στις 6μμ έξω από τα γραφεία της HellenicTrain (Λ. Συγγρού 41 & Πετμεζά 13)

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των δεκάδων αδικοχαμένων, στην πλειοψηφία τους νέων ανθρώπων, καθώς και των εργαζόμενων στο σιδηρόδρομο που δυστυχώς, σήμερα δεν θα επιστρέψουν σπίτια τους.

Οι εργαζόμενοι της χώρας νιώθουμε τεράστια οργή και αγανάκτηση για το τραγικό συμβάν. Είναι ένα ακόμα περιστατικό που επιβεβαιώνει ότι όσο η προστασία της ανθρώπινης ζωής λογαριάζεται ως κόστος από το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους, τόσο ο λαός μας θα πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στο βωμό της κερδοφορίας τους!

 Το τραγικό αυτό δυστύχημα δεν είναι αποτέλεσμα της κακιάς στιγμής.Οι ευθύνες βαραίνουν την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις του σιδηροδρόμου που ακολούθησαν πίστα την πολιτική της απελευθέρωση των μεταφορών, ενώ έκλειναν τα αυτιά τους στις επανειλημμένα προειδοποιήσεις, τις καταγγελίες και τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων και των σωματείων τους για αναβάθμιση των υποδομών, για λειτουργία όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας και για λήψη μέτρων ασφαλείας στις υποδομές και τους χώρους δουλειάς του σιδηροδρόμου.

Δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα. Δεν θα επιτρέψουμε να μπαίνουν οι ζωές μας στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν θα ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τους κοστίζει.

 Απαιτούμε:

  • Να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες από την τραγωδία στα Τέμπη και τις οικογένειες τους.
  • Να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες.
  • Άμεση πρόσληψη στον ΟΣΕ και την HELLENIC TRAIN μόνιμου προσωπικού με συγκροτημένα δικαιώματα για την κάλυψη των πολύ μεγάλων και σοβαρών ελλείψεων σε όλες τις ειδικότητες με την κατάλληλη εκπαίδευση. Ολοκλήρωση των έργων υποδομής και ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.
  • Συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού και της γραμμής. Συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό όλου του τεχνικού εξοπλισμού και όλων των εγκαταστάσεων για ασφαλή εργασία.
  • Μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων ιδιαίτερα κατά τη διέλευσή τους από κατοικημένες περιοχές.
  • Τεχνικός Ασφάλειας και γιατρός Εργασίας σε κάθε συγκρότημα.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην κινητοποίηση στις 2/3/2023 στις 6μμ έξω από τα γραφεία της HellenicTrain (Λ. Συγγρού 41 & Πετμεζά 13)

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συμμετέχουμε στη παναττική σύσκεψη στις 30 Σεπτέμβρη

H ΟΕΝΓΕ συντονίζει τον αγωνιστικό της βηματισμό με δεκάδες σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού  ...

Αγωνιστική Συνεργασία Εργατικού Κέντρου Εύβοιας: Να σταματήσει τώρα ο εκφυλισμός

Στις 17/09/2024 ξεκίνησαν οι εκλογές στο «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ». Πρόκειται...