ΠΟΣΕΥΓ – Στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ΕΦΕΤ

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΦΕΤ

Στάση Εργασίας 2/3 από τις 11:00 έως τη λήξη ωραρίου

Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΑΤ στις 12:00 και το ΥΠΟΙΚ/ΓΛΚ στις 14:00

 

Για τα οξυμμένα διαχρονικά προβλήματα του ΕΦΕΤ

και την ενίσχυση του ελέγχου τροφίμων στη χώρα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΦΕΤ για τα οξυμμένα διαχρονικά προβλήματά τους και την ενίσχυση του ελέγχου τροφίμων στη χώρα.

Η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών του ΕΦΕΤ, η ελλιπής χρηματοδότηση, οι ιδιωτικοποιήσεις αντικειμένων και η προώθηση από την ισχύουσα ευρωενωσιακή νομοθεσία (Καν (ΕΕ) 2017 /625, Κεφ ΙΙΙ) της παραχώρησης ελεγκτικού έργου σε ιδιώτες, εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και μετατρέπει έναν ελεγκτικό μηχανισμό σε απλό παρατηρητή και σύμβουλο επιχειρήσεων.

Η όποια λειτουργία του φορέα στηρίζεται αποκλειστικά στο φιλότιμο των εργαζόμενων του, οι οποίοι βιώνουν από πλευράς μισθολογικών (μείωση απολαβών πάνω από 40% τα τελευταία χρόνια) και άλλων εργασιακών δικαιωμάτων μια ζοφερή πραγματικότητα. Όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη και στην περίοδο της κρίσης και της πανδημίας, το  αίσθημα ευθύνης των εργαζομένων είναι που έχει συμβάλλει στο να εξασφαλίζεται ένα επίπεδο ελέγχου των τροφίμων, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που θέτουν οι διαχρονικές πολιτικές της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης του φορέα.

Στηρίζουμε το άμεσο πλαίσιο διεκδικήσεων των εργαζομένων του ΕΦΕΤ που ζητάνε:

  • Ενίσχυση Τώρα του Ελέγχου των Τροφίμων για Υγιεινά και Ασφαλή Τρόφιμα με στόχο την προάσπιση της υγείας και των συμφερόντων του Λαού.
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας και επαναφορά όλων των οικονομικών απωλειών μας. Επαναχορήγηση του 13ου και του 14ου μισθού.
  • Άμεση προκήρυξη για την πρόσληψη και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων στον ΕΦΕΤ. Όχι στην Υποστελέχωση του ΕΦΕΤ.
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επιτευχθεί άμεσα η λειτουργία όλων των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ. Να συσταθούν οι 4 Περιφερειακές Δ/νσεις Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Νοτίου Αιγαίου.
  • Επαρκής κρατική χρηματοδότηση του ΕΦΕΤ.
  • Πλήρη νομική υποστήριξη των εργαζομένων με νομοθετική ρύθμιση.
  • Χορήγηση αποζημίωσης για τις εντός έδρας μετακινήσεις και αύξηση της αποζημίωσης  για τις εκτός έδρας μετακινήσεις.
  • Χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους που εκτίθενται σε κινδύνους βάσει των συνθηκών εργασίας τους.
  • Χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας  στους εργαζόμενους. Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας σε όλους τους χώρους Εργασίας. Πρόβλεψη μόνιμων θέσεων και πρόσληψη ιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας.
  • Υπογραφή ΣΣΕ
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών Νόμων. Όχι στον Περιορισμό των συνδικαλιστικών Ελευθεριών.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συμμετέχουμε στη παναττική σύσκεψη στις 30 Σεπτέμβρη

H ΟΕΝΓΕ συντονίζει τον αγωνιστικό της βηματισμό με δεκάδες σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού  ...

Αγωνιστική Συνεργασία Εργατικού Κέντρου Εύβοιας: Να σταματήσει τώρα ο εκφυλισμός

Στις 17/09/2024 ξεκίνησαν οι εκλογές στο «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ». Πρόκειται...