Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Για το εργατικό Ατύχημα στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

Δημοσιεύτηκε στις

   Άλλο ένα εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα όσων έχουν συμβεί και στον κλάδο το τελευταίο διάστημα.   Με συνάδελφό μας να πέφτει από ύψος 2 μέτρων και να τραυματίζεται σοβαρά  στο δεξί του χέρι στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”  στη Λάρισα.

   Ο συνάδελφός μας χρειάστηκε να χειρουργηθεί τη Δευτέρα  και αναρρώνει, όμως οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να  διερευνήσουν  τα αίτια του ατυχήματος και άμεσα να ληφθούν μέτρα προκειμένου  να μην βρεθούν σε κίνδυνο άλλοι εργαζόμενοι.

   Γιατί τα εργατικά ατυχήματα, που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με την επίκληση της “κακιάς ώρας” ή της ατομικής ευθύνης των εργαζομένων.

   Αντίθετα έχουν σχέση με την εργοδοτική αυθαιρεσία που ζει και βασιλεύει στους χώρους δουλειάς. Με τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών, του ΣΕΠΕ, με την ένταση της εκμετάλλευσης,  τα απάνθρωπα ωράρια και  την διάλυση των εργασιακών σχέσεων που  φρόντισαν να επιβάλλουν διαδοχικά  οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Θυσιάζοντας τα πάντα, ακόμα και την υγεία και τη ζωή  των εργαζομένων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

   Στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας και της οικογένειάς του,  ευχόμαστε περαστικά και παράλληλα καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους σε κάθε χώρο δουλειάς, με τα σωματεία τους, για ενίσχυση των μέτρων προστασίας, ενάντια στο αντεργατική πολιτική που κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...