Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών Αττικής: Αλληλεγγύη στον τουρκικό και το συριακό λαό μετά το φονικό σεισμό

Δημοσιεύτηκε στις

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ) Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη του στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που πλήγηκαν από τον ισχυρό σεισμό. Παράλληλα απευθύνει συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στους συγγενείς των χιλιάδων θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στα συντρίμμια από το φονικό σεισμό.

Η τραγωδία που ζουν αυτή τη στιγμή οι λαοί των δύο χωρών είναι ένα ακόμη αποτέλεσμα μιας διαχρονικά άδικης πολιτικής που αντιλαμβάνεται την προστασία της ανθρώπινης ζωής με τη λογική του «κόστους-οφέλους» και της «ατομικής ευθύνης». Μιας πολιτικής που είναι ίδια και απαράλλαχτη σε πολλές χώρες, αν λάβει κανείς υπόψη του και το παράδειγμα της Ελλάδας. Ας μην ξεχνάμε πως και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχουμε ζήσει ανάλογες καταστροφές και τραγωδίες, με το κράτος και τις κυβερνήσεις του να επιλέγουν να απουσιάζουν συνειδητά. Ωστόσο, όλες αυτές τις στιγμές κανείς δεν ήταν μόνος του, γιατί ο λαός γιάτρεψε συλλογικά τις πληγές του, με μόνο όπλο του την αλληλεγγύη. Έτσι και τώρα αποδεικνύεται, για ακόμη μία φορά, πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Και τον σώζει!

Για αυτό το λόγο, καλούμε κάθε σπουδαστή και σπουδάστρια να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του! Ξεκινάμε να συγκεντρώνουμε κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενήλικων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, ορούς, γάζες, χανζαπλάστ, είδης ατομικής ανάγκης. Η συλλογή των ειδών θα πραγματοποιείται στο Στέκι του Συλλόγου μας στα Πετράλωνα (Κοίλης 13) και ύστερα από επικοινωνία (Ελένη: 6976983523, email: [email protected]).

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...