Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής: Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στον Πειραιά!

Δημοσιεύτηκε στις

…κι όταν φουντώνει ο πόλεμος, το αίμα δεν μετριέται…

Συναδέλφισσες /Συνάδελφοι, 

Σε μια περίοδο που ο πόλεμος στην Ουκρανία μπαίνει σε πιο επιθετική φάση ενώ ο γενικότερος  ανταγωνισμός ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μια, και της καπιταλιστικής Ρωσίας και της Κίνας, από την άλλη, κλιμακώνονται επικίνδυνα.Η εμπλοκή της χώρας μας και του λιμανιού του Πειραιά στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς καλά κρατεί!Άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα της εμπλοκής της χώρας μας είναι η άφιξη στον Πειραιά του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου «George W. Bush», που επιχειρεί στη Μεσόγειο, ενταγμένο στη δύναμη του 6ου Στόλου των ΗΠΑ. Παράλληλα αναβρασμός επικρατεί και στη Σούδα, όπου αναμένεται το επόμενο διάστημα να δέσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle».

Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στον Πειραιά!

Οι εξελίξεις πρέπει να σημάνουν συναγερμό, δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας του Πειραιά η παρουσία των ιμπεριαλιστών στο λιμάνι της πόλης μας. Ίσα ίσα το καθιστά”θύτη” των ληστρικών πολέμων των ιμπεριαλιστών απέναντι σε άλλους λαούς, στο πλευρό των ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΗΠΑ. Καθιστά τον λαό μας και την περιοχή μας πιθανό “θύμα”, αφού μπορεί να μετατραπεί σε στόχο αντιποίνων.

Τα συμφέροντα των εργαζομένων βρίσκονται απέναντι από τις επιδιώξεις και τους στόχους όλων αυτών που σήμερα διεξάγουν τον πόλεμο και ανταγωνίζονται για την οικονομική πρωτοκαθεδρία.Τα συμφέροντα του λαού μας δεν βρίσκονται στη βαθύτερη εμπλοκή σ’ αυτούς τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Βρίσκονται στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς. Έχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις για τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας. Διαχρονικά έχουν δώσει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός και η νεολαία πληρώνουν συνεχώς “το μάρμαρο” αυτής της εμπλοκής, με τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες που αφορούν τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και όχι την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων και τις ανάγκες του λαού.

Ο Πειραιάς είναι λιμάνι των λαών και όχι του πολέμου και των ιμπεριαλιστών.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου καθώς και όλη την  εργατική τάξη του Πειραιά να παλέψει ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά σε ναύσταθμο των ιμπεριαλιστών!

  • Να σταματήσουν αμέσως η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς και η εμπλοκή της στο ιμπεριαλιστικό μακελειό στην Ουκρανία.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.
  • Καμία παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά και των υποδομών του για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!  Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ Παιδείας, Ένα τμήμα με...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων

Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τις υπηρεσίες, τους ελεγχόμενους και τους ελεγκτές Με αφορμή...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...