Σωματείο Εργατ/λων Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”: Να ανακληθεί η απόλυση του Προέδρου του Σωματείου στη Eurodrip

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΤΙΜΕΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ RivulisEURODRIP

NA ANAKΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, στην μέση της πρωινής βάρδιας, η εταιρεία Rivulis – Eurodrip στα Οινόφυτα, προχώρησε στην απόλυση, του συναδέλφου Γιώργου Νικολάου, ο οποίος είναι πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου Eurodrip και ταμίας του κλαδικού Σωματείου « ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».

Ο κυνισμός και το θράσος της εργοδοσίας ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αφού έφτασαν ακόμη και στο σημείο να προσπαθήσουν να κλείσουν το συνάδελφο σε κάποιο χώρο, τοποθετώντας και προϊστάμενο σε ρόλο ‘’μπράβου’’ για να τον τρομοκρατήσει και να τον απομονώσει από τους υπόλοιπους συναδέλφους. Ταυτόχρονα του ζητούσαν να παραδώσει και τα κλειδιά από το γραφείο του Σωματείου!!!

Πρόκειται για παράνομη, καταχρηστική απόλυση που έγινε για λόγους εκδικητικούς. Η κεντρική στόχευση όμως της εργοδοσίας είναι το σύνολο των εργαζομένων και η συλλογική τους έκφραση, το Σωματείο. Γιατί η εργοδοσία θέλει τους εργαζόμενους ανοργάνωτους, χωρίς συλλογική εκπροσώπηση, με χαμηλά μεροκάματα, χωρίς ΣΣΕ, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράρια και ρεπό, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να μην διεκδικούν και να υποτάσσονται χωρίς αντιρρήσεις στις όποιες αξιώσεις της εργοδοσίας γιατί έτσι θα αυξάνονται περισσότερο τα κέρδη του πολυεθνικού κολοσσού καθώς και οι παχυλοί μισθοί και τα προνόμια των διευθυντικών στελεχών.

Οι συναδελφοι στη Rivoulis – Eurodrip, ιδιαίτερα οι πιο παλιοί, έχουν εμπειρία. Μπορούν να κρίνουν πως ήταν η κατάσταση και οι συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο πριν την ίδρυση του σωματείου και πως άλλαξαν αρκετά πράγματα μετά από παρεμβάσεις του Σωματείου. Γι’ αυτό το σωματείο, και ιδιαίτερα ο πρόεδρος, αποτέλεσαν <<καρφί>> στο μάτι της εργοδοσίας η οποία μετήλθε κάθε μέσο για το χτύπημά τους.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Rivoulis – Eurodrip για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις και απαιτούμε να παρθεί πίσω η απόλυση. Καλούμε τους συναδέλφους στη Rivoulis – Eurodrip να περιφρουρήσουν το Σωματείο τους και τα δικιώματά τους. Καλούμε τα μέλη του σωματείου μας και όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να εκφράσουν τη συμπαραστασή τους και με την παρουσία τους στην πύλη του εργοστασίου Rivoulis – Eurodrip τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχτεί.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Περισσότερα

Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Ανακοίνωση εφορευτικής επιτροπής

Συνάδελφοι, Σας κάνουμε γνωστό  ότι οι αρχαιρεσίες  για την ανάδειξη  της νέας Διοίκησης  και των...

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Προγραμματισμός δράσης επόμενου διαστήματος

Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.  συζήτησε  και εκτίμησε τη δράση του...