Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Για το θέμα καταβολής της αποζημίωσης των δεδουλευμένων εφημεριών

Δημοσιεύτηκε στις

Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε για πολλοστή φορά στο θέμα καταβολής της αποζημίωσης των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών. Ένα απαράδεκτο πρόβλημα που όχι μόνο δεν έχει λυθεί, αλλά οι καθυστερήσεις διαρκώς αυξάνονται.

Συγκεκριμένα, σε πολλά νοσοκομεία (πχ της 2ης ΥΠΕ) δεν έχουν καταβληθεί οι αποδοχές για τις δεδουλευμένες πρόσθετες (πέραν του πλαφόν) εφημερίες από το μήνα Αύγουστο 2022 και μετά. Δηλαδή υπάρχει ήδη καθυστέρηση έξι (6) μηνών. Μάλιστα, οικονομικοί αρμόδιοι των ΥΠΕ ισχυρίζονται ότι το Υπουργείο Υγείας είναι αυτό που καθυστερεί τις αναγκαίες εγκρίσεις για την καταβολή αυτών των δεδουλευμένων.

Άρα οι προπαγανδιστικοί ισχυρισμοί της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ότι δήθεν επίκεινται «πακτωλοί» αναδρομικών μισθολογικών αυξήσεων στους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι έωλη προπαγάνδα αφού δεν υλοποιείται ούτε καν το στοιχειώδες, δηλαδή η πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών.

Η ΟΕΝΓΕ δηλώνει ότι καλύπτει και στηρίζει τις αποφάσεις για κινητοποιήσεις με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων που αποφασίζουν οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών (ή και οι νοσοκομειακές συνελεύσεις και οι τοπικές επιτροπές της ΕΙΝΑΠ, όσον αφορά τα νοσοκομεία Αθήνας – Πειραιά).

 

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas-Παράρτημα Λάρισας: Διεκδικούμε την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η Praktiker γιορτάζοντας την αύξηση των κερδών από την...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: 3 Οκτώβρη σύσκεψη φορέων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας: Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ...