Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Κινητοποίηση 13 Γενάρη στο Υπ. Μακεδονίας – Θράκης στις 14.00

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/01 στις 14:Ο0 στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ με  πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (11.00-14.00) από την ΟΛΜΕ

 Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Με βάση τον νόμο 4589/2019 με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν  οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών.

Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης οφείλει να εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.

Το Υπουργείο και οι Διευθύνσεις αρνούνται  να προχωρήσουν στη μονιμοποίηση των συναδέλφων αναμένοντας τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την εφαρμογή του ν.4823/21 για την αξιολόγησή τους.

Το αποτέλεσμα είναι να παρατείνεται  μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους συναδέλφους πιο ευάλωτους σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά. 

   Η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών μας αφορά όλους. Η εφαρμογή του 4823/21 εισάγει την ατομική αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών,  όχι μόνο των νεοδιόριστων αλλά και των μονίμων.                                                                   

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε όμηρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

  • Τα ΠΥΣΔΕ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΣΕ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΗΝ                           

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  13/01 στις 14:00 στο Υ.ΜΑ.Θ.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas-Παράρτημα Λάρισας: Διεκδικούμε την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η Praktiker γιορτάζοντας την αύξηση των κερδών από την...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: 3 Οκτώβρη σύσκεψη φορέων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας: Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ...