Σωματείο Εργαζομένων Atos Greece: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η δίκη του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Βάλσαμου Συρίγου. Ο συνάδελφος δικάζεται με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό νόμο Χρυσοχοΐδη που αφορά την απαγόρευση και την καταστολή εργατικών – λαϊκών κινητοποιήσεων, επειδή τόλμησε μαζί με εκατοντάδες άλλους αγωνιστές να δώσει μάχη να μη πέσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Η κυβέρνηση επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους μπροστά στους 40.000 και πλέον πλειστηριασμούς που ετοιμάζει το επόμενο διάστημα.

Η καταστολή κάθε φωνής, κάθε δράσης που αντιτάσσεται σε αυτή τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα του κράτους. Αυτό αποδεικνύεται ποικιλοτρόπως αν απλώς παρατηρήσει κανείς τί γίνεται στις πανεπιστημιακές σχολές οπού ιδρύεται αστυνομία για να επιβάλει την ‘ταξη’ , τι γίνεται στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας ,όπου εργαζόμενοι ξυλοκοπούνται και απολύονται επειδή υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στην εργασία και πως στο πρόσωπο της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) επιβραβεύονται οι νοσοκομειακοί γιατροί – ήρωες την περίοδο της πανδημίας, με κλήση σε δίκη πάλι για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενημερώνουν το σωματείο αν πέσει στην αντίληψή τους πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την ακύρωση κάθε προσπάθειας φίμωσης των αγώνων
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Περισσότερα

Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Ανακοίνωση εφορευτικής επιτροπής

Συνάδελφοι, Σας κάνουμε γνωστό  ότι οι αρχαιρεσίες  για την ανάδειξη  της νέας Διοίκησης  και των...

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Προγραμματισμός δράσης επόμενου διαστήματος

Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.  συζήτησε  και εκτίμησε τη δράση του...