Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτ. Υπαλλήλων Ιωαννίνων: Εργοδοτικός αυταρχισμός στα ΙΚΕΑ!

Δημοσιεύτηκε στις

  Το σωματείο μας καταγγέλλει την ένταση του εργοδοτικού αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας στα ΙΚΕΑ Ιωαννίνων.

  Με πρακτικές που καταπατούν κάθε έννοια εργατικού και ανθρώπινου δικαιώματος, η εργοδοσία προσπαθεί να μετατρέψει τους συνάδελφους σε «jumper», δηλ. εργαζόμενους προς αξιοποίηση για κάθε χρήση. Για να καλύψει τα κενά που δημιούργησαν οι απολύσεις (που τις βάφτισε «εθελούσιες») του 2021, και αρνούμενη να καλύψει το πάγιο αίτημα του σωματείου για μετατροπή όλων των 4ωρων συμβάσεων σε 8ωρες,  επιχειρεί  να επιβάλει στους εργαζόμενους νέες υποχρεώσεις και καθήκοντα, νέες ευθύνες και βάρη.

  Με μοτίβο το «έτσι είναι, σε όποιον αρέσει, εκεί είναι η πόρτα», χρησιμοποιώντας  τον εκφοβισμό, την στοχοποίηση και το «σπάσιμο του τσαμπουκά» σε όποιον αρνείται. Με αναρτήσεις του ομίλου περί «σύγκρουσης συμφερόντων». Με καθημερινές παρατηρήσεις σε συνάδελφους είτε επειδή μίλησαν μεταξύ τους, είτε επειδή έχουν μαζί τους κινητό(!).

  Όλα αυτά, την ίδια ώρα που πολλοί από τους εργαζόμενους έχουν ακόμα και 12 χρόνια στο κατάστημα, εκτελώντας με επαγγελματισμό, αλλά και με το αίσθημα της αλληλεγγύης απέναντι στον συνάδελφο, τις υποχρεώσεις τους.

  Δεν περνάει μέρα που ο όμιλος Fourlis να μην ανακοινώνει νέα κέρδη, νέα επιχειρηματικά σχέδια και νέους στόχους. Πάει πολύ την ίδια ώρα που ο όμιλος σπάει το ένα ρεκόρ κερδών μετά το άλλο, να ζητάει από τους εργαζόμενους, τους 4ωρους των 400 και τους 8ωρους των 800 ευρώ, που με το ζόρι τα φέρνουν βόλτα, να βάλουν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, για να αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη του.

  Το σωματείο καλεί τους συνάδελφους να ορθώσουν τοίχος αλληλεγγύης απέναντι σε όποια/ον δέχεται την εργοδοτική αυθαιρεσία. Τους καλεί να ματαιώσουν την προσπάθεια να τους μετατρέψουν σε «jumper», εργαζόμενους εύκαιρους για ξεζούμισμα, ανά πάσα στιγμή και για κάθε θέση. Εργαζόμενους  χωρίς συγκροτημένα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

  • Να σταματήσει αμέσως η εργοδοτική αυθαιρεσία και το εργασιακό bullying στα ΙΚΕΑ Ιωαννίνων.
  • Να μετατραπούν όλες οι 4ωρες συμβάσεις σε οχτάωρες για να καλυφτούν τα κενά.
  • Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με 920 ευρώ βασικό γιατί δεν βγαίνει… Για τον όμιλο αυτά είναι φιστίκια…

 

 

Περισσότερα

Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Ανακοίνωση εφορευτικής επιτροπής

Συνάδελφοι, Σας κάνουμε γνωστό  ότι οι αρχαιρεσίες  για την ανάδειξη  της νέας Διοίκησης  και των...

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Προγραμματισμός δράσης επόμενου διαστήματος

Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.  συζήτησε  και εκτίμησε τη δράση του...