Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Για την κινητοποίηση στην εταιρεία «Syntaxis Λογιστικά ΟΕ» ενάντια στην άδικη απόλυση συναδέλφου

Δημοσιεύτηκε στις

Σήμερα το πρωί η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής μαζί με μαζικούς φορείς της Ηλιούπολης πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην εταιρεία «Syntaxis Λογιστικά ΟΕ» ενάντια στην απόλυση του συναδέλφου μας. Η απόλυση έγινε επειδή ο συνάδελφος έπραξε το αυτονόητο και νόμιμο, ζήτησε να πληρωθεί τις δεδουλευμένες υπερωρίες του και να τηρείται το ωράριο του. Η απόλυση του μάλιστα συνοδεύτηκε από πλευράς της εργοδοσίας τόσο με λεκτική όσο και σωματική βία προς τον συνάδελφο. 

Η εργοδοσία, αφού είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση μας, αντί να συναντήσει την αντιπροσωπία του σωματείου για το θέμα όπως οφείλει κρύφτηκε κλείνοντας τα γραφεία. Απαίτησε μάλιστα από τους υπόλοιπους εργαζόμενους της εταιρείας να μην πάνε στα γραφεία μέχρι να φύγουν οι αντιπροσωπίες της ΕΛΕΠΑ και των τοπικών φορέων, μην τυχόν και συναντηθούν με το σωματείο. Το αποτέλεσμα ήταν οι συνάδελφοι να περιμένουν στο μετρό της Ηλιούπολης για σχεδόν 1 ώρα μέχρι να «πέσει σύρμα» από τους εργοδότες!

Είναι τέτοια η πρεμούρα και ο φόβος τους, για να μην βρεθούν οι συνάδελφοι με το σωματείο τους, δηλαδή την οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση, που βρίσκουν κάθε λογής τερτίπια, αξιοποιώντας μέχρι και εκβιασμούς και τρομοκρατία! Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι την εταιρία είχαν περικυκλώσει 3(!) περιπολικά (μπροστά, πίσω και σε παράλληλο δρόμο από την εταιρία) λες και είμαστε εγκληματίες ή είναι παράνομο να ζητάς να πληρωθείς τα δεδουλευμένα σου!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΆΣΕΙ!

Το σωματείο μας μαζί με την πολύτιμη στήριξη των φορέων της περιοχής θα συνεχίσει να παλεύει με κάθε μέσο για να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου μας! 

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να βγάλουν συμπεράσματα από την στάση της εργοδοσίας και να μην μένουν μόνοι! Να έρθουν σε επαφή με το σωματείο του κλάδου και να γίνουν μέλη του, να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον απολυμένο συνάδελφό. Στις απαιτήσεις των εργοδοτών για δουλεία χωρίς δικαιώματα να βάλουν και οι ίδιοι μπροστά τις δικές τους ανάγκες και όχι τα κέρδη της εταιρείας! 

H αλληλεγγύη το όπλο μας! Κανείς μόνος του! Δύναμή μας η οργάνωση και το αγώνας!

Περισσότερα

Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Ανακοίνωση εφορευτικής επιτροπής

Συνάδελφοι, Σας κάνουμε γνωστό  ότι οι αρχαιρεσίες  για την ανάδειξη  της νέας Διοίκησης  και των...

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Προγραμματισμός δράσης επόμενου διαστήματος

Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.  συζήτησε  και εκτίμησε τη δράση του...