Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής : Πάρτε πίσω την απόλυση

Δημοσιεύτηκε στις

Ο εκφοβισμός δεν θα περάσει!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, παράνομη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου μας Δημήτρη Κ. από την εταιρεία Syntaxis Λογιστικά ΟΕ, επειδή διεκδίκησε την τήρηση του ωραρίου και την καταβολή της νόμιμης αμοιβής των υπερωριών και υπερεργασιών του.

Η εντατικοποίηση και η πίεση στον χώρο εργασίας συνοδεύεται σχεδόν πάντα από απειλές, εκφοβισμούς και ενίοτε βία από τους εργοδότες του κλάδου μας. Ο συνάδελφος μας έγινε μάρτυρας της κατάστασης αυτής που επικρατεί στον κλάδο μας, καθώς στην διεκδίκηση του για τήρηση του ωραρίου και πληρωμή υπερωριών έλαβε απάντηση την απόλυση του με συνοδεία λεκτικής και σωματικής βίας.

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι μπορούν να μας τρομοκρατήσουν. Αυτό που τους φοβίζει είναι η αλληλεγγύη μας, η ενότητα μας, η διεκδίκηση μας. Η ΕΛΕΠΑ, το σωματείο των εργαζομένων στον κλάδο, είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και δεν μας φοβίζει η εργοδοτική τρομοκρατία.

Καλούμε τους συναδέλφους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απολυμένο συνάδελφο, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους οργανωμένα και με μαζικό τρόπο, δηλαδή να έρθουν κοντά στο σωματείο μας, να γίνουν μέλη του.

Απαιτούμε:

  1. την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας Δημήτρη Κ.
  2. την τήρηση του ωραρίου εργασίας
  3. την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερεργασιών και υπερωριών σε όλους τους συναδέλφους μας.

Περισσότερα

Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Ανακοίνωση εφορευτικής επιτροπής

Συνάδελφοι, Σας κάνουμε γνωστό  ότι οι αρχαιρεσίες  για την ανάδειξη  της νέας Διοίκησης  και των...

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Προγραμματισμός δράσης επόμενου διαστήματος

Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.  συζήτησε  και εκτίμησε τη δράση του...