Συνδικάτο Φαρμάκου Ν. Αττικής: 21 Δεκέμβρη στάση εργασίας 06:00-09:00 στη DEMO

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Φαρμάκου προκηρύσσει Στάση Εργασίας στην DEMO την Τετάρτη 21/12/2022 06:00-09:00

Το Συνδικάτο καταγγέλλει στους εργαζόμενους της DEMO την άδικη και στοχευμένη απόλυση την Παρασκευή 16/12 συναδέλφου που ήταν ομαδάρχης στο Τεχνικό Τμήμα. Ο συνάδελφος είναι ενεργό μέλος του Συνδικάτου και ένας πρωτοπόρος εργαζόμενος. Απεργούσε, ενημέρωνε τους συναδέλφους για τα δικαιώματά τους, τους στήριζε απέναντι στις πιέσεις της εταιρείας. Παρενέβαινε εκεί που υπήρχε αδικία.

Η Διοίκηση της DEMO ισχυρίστηκε ότι η απόλυση έγινε λόγω χαμηλής απόδοσης του συναδέλφου, την ίδια στιγμή που τον είχαν 2 χρόνια σαν ομαδάρχη σε ένα τμήμα που χρειαζόταν 2 άτομα. Κάτι το οποίο το αναγνώρισε εμμέσως και η εταιρεία αφού το καλοκαίρι έβαλε και δεύτερο ομαδάρχη.  Όλοι όσοι συνεργαστήκαν είχαν πολύ καλή γνώμη για τον συνάδελφο. Δεν του είχε γίνει ποτέ επίσημη, γραπτή επίπληξη. Είναι προφανές ότι έψαχναν ευκαιρία για να τον διώξουν. Περίμεναν την κατάλληλη στιγμή.

Η DEMO είναι μία εταιρεία με πάνω από 1000 εργαζόμενους και επενδυτικό πλάνο 356  εκατομμυρίων ευρώ για τις χρονιές 2021-2027. Με νέες εγκαταστάσεις σε Άγιο Στέφανο, Θεσσαλονίκη και Τρίπολη. Είναι ενταγμένη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, κάτι που σημαίνει ότι χρηματοδοτείται με χρήματά μας ως φορολογούμενοι. Με την στήριξη της κυβέρνησης στα σχέδιά της, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την παρουσία του Πρωθυπουργού στο υπό κατασκευή εργοστάσιο στην Τρίπολη. Ενώ Ταυτόχρονα μαζί με τις υπόλοιπες Φαρμακευτικές, αρνούνται να υπογράψουν νέα Κλαδική Σύμβαση με ουσιαστικές αυξήσεις.   

Αυτά ακριβώς τα σχεδία της DEMO πρέπει να μας βρουν ενωμένους. Θέλουν τα χέρια τους λυμένα και να υπακούν όλοι χωρίς αντιδράσεις. Θέλουν με αυτή την απόλυση να τρομοκρατήσουν. Εμείς δεν πρέπει να τους αφήσουμε! Όταν είμαστε ενωμένοι έχουμε μεγαλύτερη δύναμη από αυτούς. Με την δική μας δουλειά βγαίνουν όλα αυτά τα κέρδη. Άρα και εμείς μπορούμε να τους πιέσουμε. Να επιβάλουμε με την δύναμη μας να μην περάσει αυτή η άδικη και στοχευμένη απόλυση. Να γίνει ένα βήμα, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και από άλλη θέση,  καλυτέρους όρους δουλειάς.  

Συμμετέχουμε όλοι στην Στάση Εργασίας

Ζητάμε την ακύρωση της απόλυσης του Συναδέλφου!

Περισσότερα

Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Ανακοίνωση εφορευτικής επιτροπής

Συνάδελφοι, Σας κάνουμε γνωστό  ότι οι αρχαιρεσίες  για την ανάδειξη  της νέας Διοίκησης  και των...

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Προγραμματισμός δράσης επόμενου διαστήματος

Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.  συζήτησε  και εκτίμησε τη δράση του...