Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς : Απαντητική επιστολή του Προέδρου του ΕΚ στα δυσφημιστικά δημοσιεύματα

Δημοσιεύτηκε στις

Σε μία πρωτοφανή προσπάθεια σπίλωσης του προσώπου μου από μέλη της μειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΚΛ, όσο και απαξίωσης των αγώνων του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, υπήρξαν δημοσιεύματα δυσφημιστικά για τη σύζυγό μου, επειδή λειτουργούσε την επιχείρησή της την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στη Λιβαδειά, ημέρα κατά την οποία πετύχαμε το κλείσιμο των καταστημάτων των πολυεθνικών αλυσίδων που απασχολούσαν προσωπικό.

Προς αποφυγή δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων, σας ενημερώνω προσωπικά ότι η σύζυγός μου διατηρεί κατάστημα πώλησης άρτου, φρέσκων ειδών ζαχαροπλαστικής και γλυκισμάτων και άλλων παρεμφερών προϊόντων. Εκ του νόμου το εν λόγω κατάστημα είναι επταήμερης λειτουργίας και δεν απασχολεί προσωπικό. Η μόνη εργαζόμενη εκεί, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, είναι η σύζυγός μου.

Τα μέλη της Διοίκησης που εσκεμμένα σπέρνουν τη σύγχυση θέλοντας να απαξιώσουν το πρόσωπό μου, συμπλέουν με τις προσπάθειες των εργοδοτών των πολυεθνικών επιχειρήσεων και της κυβέρνησης που νομοθετεί την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, προσπαθώντας να απαξιώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της.

Τα μέλη αυτά ποτέ δεν έχουν συμμετάσχει στις δράσεις υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας, «αγνοούν» ότι οι δράσεις αυτές στρέφονται ενάντια στην υποχρεωτική εργασία εργαζομένων σε μαγαζιά που δεν έχουν δικαίωμα να εργάζονται και Κυριακές.

Τα καταστήματα, όπως καφετέριες, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία κ.λ.π., που λειτουργούν με άδεια λειτουργίας για 7 ημέρες, δεν τα κλείσαμε ποτέ, όπως δεν κλείσαμε και κανένα κατάστημα που δεν απασχολεί εργαζόμενο και είναι ανοιχτό μόνο με τον ιδιοκτήτη του.

Είναι λυπηρό να υπάρχουν τέτοιες τακτικές από «συνδικαλιστές» της Διοίκησης την ώρα που το Εργατικό Κίνημα έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με την παραβίαση εργασιακών σχέσεων

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!  Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ Παιδείας, Ένα τμήμα με...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων

Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τις υπηρεσίες, τους ελεγχόμενους και τους ελεγκτές Με αφορμή...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...