Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ: Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συνταξιούχους που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

Δημοσιεύτηκε στις

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, χαιρετίζει τους χιλιάδες συνταξιούχους γυναίκες και άντρες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια σε όλη τη Χώρα.

Με το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Δευτέρα 12/12 ολοκληρώθηκε ένας κύκλος πολύμορφων δράσεων.

Με την συμμετοχή τους σε αυτές τις δράσεις οι συνταξιούχοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα, ότι δεν πείθονται από την χυδαία προπαγάνδα της κυβέρνησης και των περισσοτέρων ΜΜΕ, ότι οι συνάδελφοι θα πάρουν 2 και 3 αυξήσεις και είναι το ποιο ευνοούμενο κομμάτι του λαού. 

Η αλήθεια είναι ότι η ζωή τα εισοδήματα των συνταξιούχων, χειροτερεύουν όπως άλλωστε και όλων των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων.

Τα όποια επιδόματα δίνονται από την μεριά της κυβέρνησης δεν αλλάζει σε τίποτα την βίαιη ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των μονοπωλίων και του κεφαλαίου στη Χώρα μας.

Οι απαντήσεις όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια επιβεβαιώνουν ότι τα δικά μας αιτήματα, οι δικές μας ανάγκες, δεν χωράνε στα δικά τους προγράμματα και μόνο σε φθίνουσα μορφή μέσω κάποιων επιδομάτων μπορούν να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες απώλειες και την τραγική κατάσταση στον τομέα των συντάξεων, της υγείας, της πρόνοιας κλπ.

Δεν παραιτούμαστε από κανένα αίτημα μας και δεν ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση.

Καλούμε τα Σωματεία μέλη μας να συζητήσουν με τους συναδέλφους – συναδέλφισσες τα συμπεράσματα των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος. Μετά τις γιορτές θα συζητήσουμε νέο πρόγραμμα κινητοποιήσεων. Η πείρα μας διδάσκει ότι όποτε οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι στήριξαν τις ελπίδες τους στην εναλλαγή αυτών των κομμάτων και κυβερνήσεων απογοητεύτηκαν σκληρά. Το επιβεβαιώνει, το αντιασφαλιστικό βάρβαρο νομοθετικό και όχι μόνο πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια.

Με τους αγώνες μας καταφέραμε πολλά, καθυστερήσαμε , αποσοβήσαμε μέτρα, αποσπάσαμε κατακτήσεις. Στα χειρότερα που μας ετοιμάζουν θα απαντήσουμε με πιο μαζικούς καλύτερα προετοιμασμένους και αποφασιστικούς αγώνες.

Δίνουμε συνέχεια με μαζική παρουσία των Σωματείων μας στα συλλαλητήρια των Συνδικάτων του Π.Α.ΜΕ το Σάββατο 17/12/2022 ενάντια στον άδικο – αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Για την Αθήνα στις 12:30μ.μ. στο Σύνταγμα με προσυγκέντρωση των συνταξιούχων στις 11:45 στην Ομόνοια.

Η Εκτελεστική Επιτροπή εύχεται σε όλους τους Συναδέλφους και Συναδέλφισσες Καλή Υγεία και Καλές Γιορτές.  

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!  Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ Παιδείας, Ένα τμήμα με...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων

Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τις υπηρεσίες, τους ελεγχόμενους και τους ελεγκτές Με αφορμή...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...