Σύλλογος Εργαζ. Ιδιωτικής Εκπαίδευσης “ο Βύρων”: Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας 14/12 στην Επιθεώρηση Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας Ν. Ιωνίας, Τετάρτη 14/12 στις 12:00 (28ης Οκτωβρίου 37)

 Συνάδελφοι,

H απόλυση της προέδρου του σωματείου από το φροντιστήριο ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ συνεχίζει να προκαλεί. Υπενθυμίζουμε ότι η εργαζόμενη μετά από την είδηση ότι το φροντιστήριο θα άνοιγε την 17η Νοέμβρη, εξήγησε στην ιδιοκτήτρια ότι η ημέρα αυτή είναι αργία για την εκπαίδευση και μίλησε στους μαθητές για το Πολυτεχνείο. Η ανωτέρω στάση της χαρακτηρίστηκε ως ¨ανάρμοστη συμπεριφορά¨ και της ανακοινώθηκε απόλυση.

Η απόλυση προκαλεί γιατί αποτελεί κατάφωρη επίθεση στους εκπαιδευτικούς και τον ρόλο τους. Ο ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γενικά και αόριστα να συντασσόμαστε με την πολιτική της κάθε επιχείρησης. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να μεταφέρουμε στους μαθητές μας αφιλτράριστα την πίεση και την ένταση που επιβάλλει το εκπαιδευτικό σύστημα των πολλαπλών εξετάσεων, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας θεμάτων. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να μπαίνουμε στην τάξη και να πατάμε την κασέτα της τρέχουσας ύλης. Ο ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ να προκαλούμε γνωστικά τους μαθητές σε κάθε μάθημα. ΕΙΝΑΙ να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη τους και να ακούμε τον προβληματισμό τους. ΕΙΝΑΙ να ενισχύουμε την προσωπικότητά τους απέναντι σε ότι τους απασχολεί αξιοποιώντας την ιστορική και κοινωνική πείρα.

Η αλληλεγγύη από τα σωματεία των εκπαιδευτικών και τα συνδικάτα πανελλαδικά, τους φορείς της περιοχής της Ν. Ιωνίας, είναι απόδειξη πως αυτή η απόλυση θίγει κάθε εργαζόμενο.

Με τις κινητοποιήσεις μας στο φροντιστήριο κατάλαβε η εργοδοσία πως πρέπει να απολογηθεί στο σωματείο μας, σε κάθε συνάδελφο, για την απόλυση αυτή. Κατάλαβε πως δεν έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει, ακόμη κι αν βρίσκει πάτημα στο άθλιο νομικό πλαίσιο. Με την πορεία που κάναμε στη γειτονιά και τις εξορμήσεις στα καταστήματα, επιβεβαιώσαμε πως κάθε εργαζόμενος καταδικάζει τέτοιες πρακτικές απέναντι σε εκπαιδευτικούς.

Καλούμε όλα τα αλληλέγγυα σωματεία, συλλόγους και φορείς να παραστούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση Ν. Ιωνίας,  την Τετάρτη  14/12 στις 12:00, που θα κληθεί η ιδιοκτήτρια του φρ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ για εξηγήσεις.

Να είμαστε όλοι εκεί! Η δύναμη μας, η αλληλεγγύη, πρέπει να εκφραστεί με όλους τους τρόπους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Κανένας εργαζόμενος με ημερομηνία λήξης

Κάτω τα χέρια από τους εκπροσώπους των εργαζομένων

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Για την διαπραγμάτευση της κλαδικής ΣΣΕ με τους εργοδοτικούς φορείς 

Την Τετάρτη 9/10/24 θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον ΣΕΒ στα...

Εργατικό Κέντρο Άρτας: 9 Οκτώβρη σύσκεψη για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας, την κατάσταση στο χώρο της παιδείας και την ιδιωτικοποίηση του...

ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ και ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί...

Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου: Για την απόλυση εργαζόμενης από την εταιρία ΕΡΜΗΣ

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφισσας από την εταιρεία...