Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας: Νόμος  είναι  το  δίκιο  του  εργάτη

Δημοσιεύτηκε στις

Η νέα εργοδοσία των αδερφών Κρομμύδα στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, έχοντας πλάτες στην κυβέρνηση, και αφού πήραν προνομιακά και «χαριστικά» μια βαριά επωνυμία στο χώρο του κρασιού, προσπαθούν να παρακάμψουν και τις ελάχιστες δεσμεύσεις τους που προβλεπόταν από το σχέδιο εξυγίανσης. Αντ’ αυτού έκριναν σκόπιμο ότι πρέπει να προχωρήσουν σε εκκαθαρίσεις όλων των παλιών εργαζομένων και στην επιβολή ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα, χρησιμοποιώντας τα αντεργατικά ευεργετήματα προς την εργοδοσία από τον διαβόητο νόμο Χατζηδάκη.

Αλλά οι εργαζόμενοι αντιστάθηκαν και συνεχίζουν να αντιστέκονται.Με τη στάση τους έχουν αποδείξει ότι μπορούν να δώσουν απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Μπορούν να τσακίσουν στη πράξη τους αντεργατικούς νόμους  και την εφαρμογή τους.

Δηλώνουμε την αμέριστη  συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των απεργών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, απαιτούμε να παρέμβουν οι αρμόδιοι φορείς της συντεταγμένης πολιτείας κατά του παράνομου απεργοσπαστικού μηχανισμού.Απαιτούμε  την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Νόμος  είναι  το  δίκιο  του  εργάτη

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Με αγώνα θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας. 24ωρη απεργία στο έργο του Ελληνικού 14 Ιούλη

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΝΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ 24ΩΡΗ...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Καταγγέλλουμε την καταστολή και τη βία των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φοιτητών και εργαζομένων

Η κυβέρνηση καταφεύγει στην αστυνομική βία και καταστολή, στο ξυλοφόρτωμα φοιτητών και εργαζομένων για...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Ακόμη ένας οικοδόμος έχασε τη ζωή του

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, καταγγέλλει το νέο έγκλημα με νεκρό έναν...