Κλαδικό Συνδικάτο Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημ. Τροφίμων Περιφ. Ενότητας Μαγνησίας- Σποράδων: Για ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Η νέα εργοδοσία στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εφαρμόζει στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης μια πολιτική κοινωνικής ισοπέδωσης και εργασιακού μεσαίωνα χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα που έχει στη φαρέτρα της και κυρίως τον διαβόητο νόμο-έκτρωμα  του Χατζηδάκη. Παρόλα αυτά οι συνάδελφοί μας στέκονται όρθιοι, δεν τρομοκρατούνται και δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα τους, αγώνα αξιοπρέπειας και τιμής για αυτούς και τις οικογένειές τους. Συγχρόνως στέλνουν μήνυμα ελπίδας προς όλη την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα ότι οι προκλητικές ενέργειες και οι αυθαιρεσίες της εργοδοσίας δεν περνούν όταν οι εργαζόμενοι αγωνίζονται.

Η νέα ιδιοκτησία στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, με τις άμεσες ιδεολογικές και οικογενειακές (sic!) συγγενικές σχέσεις με την κυβέρνηση, αφού επιστράτευσε αρχικώς τα ΜΑΤ, έχει στήσει προκλητικά παράνομο απεργοσπαστικό μηχανισμό και υπολειτουργεί οριακά το εργοστάσιο στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης. Ο μηχανισμός αυτός συγκροτήθηκε παράνομα εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων και συνεχίζει να δρα, με την ανοχή των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών,τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η απεργία των εργαζομένων.

Οι συνάδελφοί μας όμως με την αγωνιστική στάση τους, εδώ και μήνες, έχουν δείξει ότι η κυβέρνηση και η εργοδοσία θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει και αυτή είναι η αταλάντευτη αγωνιστική στάση για τα δίκαια των εργαζομένων, για την ευημερία όλης της εργατικής τάξης. Οι εργαζόμενοι μπορούν  να εμποδίσουν και να τσακίσουν στη πράξη τους αντεργατικούς νόμους και την εφαρμογή τους.

Καλούμε τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να σταματήσουν να κάνουν τα στραβά μάτια απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ.

Καλούμε τους εργαζόμενους όλης της χώρας να στηρίξουν ηθικά και κυρίως υλικά τον αγώνα των συναδέλφων στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ για να ανακληθούν όλες οι απολύσεις, να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να επιστρέψει το εργοστάσιο στην εύρυθμη λειτουργία του.

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Όλοι στην 24ωρη απεργία και στο μεγάλο συλλαλητήριο Σάββατο 28 Φλεβάρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Το Συνδικάτο μέσα από την Γενική του συνέλευση παίρνει απόφαση για Απεργία το...

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12μ.μ.  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ! Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Αττικής: Η εργοδοσία του ΓΙΩΤΗ απολύει πρωτοπόρο εργαζόμενο

 Συναδέλφισσα, συνάδελφε που δουλεύεις στο ΣΤΑΜΟΥ και στο ΓΙΩΤΗ, Καταγγέλλουμε την άδικη και εκδικητική απόλυση...