Συνδικάτο Εργα/λων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής: Στηρίζουμε το σωματείο εργαζ. ATOS-UNIFY στον αγώνα για ΕΣΣΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΣΕΤΗΠ στηρίζει με όλες τους τις δυνάμεις τον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι στην εταιρεία Atos-Unify για υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το επιχειρησιακό σωματείο εκεί, όπου πρωτοστατούν εδώ και καιρό οι ταξικές δυνάμεις,  έχει διαμορφώσει ένα σχέδιο συλλογικής σύμβασης ικανό να δώσει απάντηση σε ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους όπως η εντατικοποίηση της εργασίας, οι παγωμένοι μισθοί και το ωράριο.

Η διαβούλευση με την εργοδοσία που έχει ξεκινήσει εκεί αυτές τις μέρες, μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα για τους εργαζομένους αν η συσπείρωση, η μαζικοποίηση των σωματείων μας γίνει ακόμη μεγαλύτερη. Αν συνειδητοποιήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι , ότι ενωμένοι με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας μπορούμε να κερδίσουμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από όλα αυτά που εμείς και μόνο εμείς παράγουμε.

Η ανάγκη υπογραφής συλλογικών συμβάσεων, επιχειρησιακών και κλαδικών, την αναδεικνύει η ίδια η καθημερινότητα μας, η ίδια η ζωή, ειδικότερα στον κλάδο μας. Πρόσφατο παράδειγμα η κατάσταση στην εταιρεία skroutz , οπού η έλλειψη συλλογικής σύμβασης εργασίας έλυσε τα χέρια της εργοδοσίας για να φέρει αυτές τις βλαπτικές μεταβολές στις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων , φέρνοντας ατομικές τροποποιητικές συμβάσεις. Το ίδιο είχε συμβεί και στην Atos-Unify, όπου η εργοδοσία όρισε μονομερώς , χωρίς να έρθει σε καμία διαβούλευση με το σωματείο, τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να τηλεργάζονται οι συνάδελφοι, όπως επίσης και με βάση τον νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη προχώρησε σε βλαπτικές μεταβολές στις απολαβές των συναδέλφων που εργάζονται με το καθεστώς stand by.

Την διέξοδο λοιπόν σήμερα , σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες της εκτεταμένης ακρίβειας σε όλα τα βασικά αγαθά, της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας την δείχνουν τα ταξικά σωματεία που παλεύουν για την συλλογική βελτίωση της ζωής της εργατικής τάξης, για εργασία με δικαιώματα, για καθολική πρόσβαση όλου του λαού σε παροχές υγείας παιδείας. Σήμερα κάθε αγώνας είναι αγώνας όλων μας!

Υπογραφή ΕΣΣΕ στην Atos-Unify με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς!

7ωρο -5νθήμερο – 35ωρο

Συλλογικές συμβάσεις παντού!

Περισσότερα

Σωματείο Συσκευασίας Τροφίμων Δυτικής Αχαΐας – Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ

Το σωματείο μας καταδικάζει την απαράδεκτη και προκλητική δίωξη του προέδρου του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή: Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη στον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ

Να σταματήσει η απαράδεκτη και προκλητική δίωξη ενάντια στον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και...

Συνδικάτο Φαρμάκου Ν. Αττικής: Συμμετέχουμε στη σύσκεψη 12 Νοέμβρη στον κινηματογράφο STUDIO

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ...