Σωματείο Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών Νομαρχιακής Αυτ/ης Δωδεκανήσου: Αλληλεγγύη στους απεργούς στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Η νέα εργοδοσία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ έχει κατορθώσει να δημιουργήσει κοινωνικό πρόβλημα στην Θεσσαλονίκη και να θέσει σε κίνδυνο την ίδια τη μελλοντική ύπαρξη της επιχείρησης.

Έχοντας πλάτες στην κυβέρνηση, ο νέος ιδιοκτήτης είναι γαμπρός του υπουργού Ενέργειας Κ. Σκρέκα, και αξιοποιώντας όλα τα όπλα που  έχει στα χέρια της η εργοδοσία και, κυρίως, το νόμο Χατζηδάκη προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να κάμψει τους απεργούς συναδέλφους μας. Με τον τρόπο αυτό προκαλεί τον λαό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, όπου κατά κύριο λόγο καταναλώνεται η ρετσίνα «Μαλαματίνα».

Στην αρχή επιστρατεύτηκαν τα ΜΑΤ για να καταστείλουν την απεργιακό αγώνα και χρησιμοποιήθηκε απροκάλυπτη βία, στη συνέχεια συγκροτήθηκε παράνομα εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων απεργοσπαστικός μηχανισμός, ο οποίος συνεχίζει να λειτουργεί, με την ανοχή των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η απεργία των εργαζομένων.

Αλλά οι αγωνιστές συνάδελφοί μας με την οργάνωσή τους, τον αγώνα τους και την αλληλεγγύη τους απέδειξαν έως τώρα και συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι μπορούν να δώσουν την απάντηση που πρέπει στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. Μπορούν να εμποδίσουν και να τσακίσουν στη πράξη τους αντεργατικούς νόμους  και την εφαρμογή τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης, για να επιστρέψουν στη δουλειά τους, για να ανακληθούν όλες οι απολύσεις, για να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...