Black Friday: Εργαζόμενοι σε Εμπόριο-Διανομές Απεργούν σε πολλές χώρες

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους πολλών χωρών, σε όλο τον κόσμο, που απαντούν στην εκμετάλλευση και την δουλειά μέχρι εξαντλήσεως που επιβάλλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι με αφορμή τις εκπτωτικές μέρες Black Friday και Cyber Monday.

Στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι στο εμπόριο προχωρούν σε Απεργία την Κυριακή 27 Νοέμβρη ενάντια στην προσπάθεια των εργοδοτών να μετατρέψουν σε 4ήμερο εξόντωσης για τους εργαζόμενους τις μέρες προσφορών.

Σε πολλές χώρες του κόσμου, ειδικά στον όμιλο ηλεκτρονικού εμπορίου της πολυεθνικής ΑΜΑΖΟΝ σε ΗΠΑ, Γερμανία, Ισπανία, Βρετανία κ.α., εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργία απαντώντας στα σχέδια για χιλιάδες απολύσεις αλλά και τα εξαντλητικά ωράρια, τους χαμηλούς μισθούς, τις άθλιες συνθήκες εργασίας. Αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν με τις λογικές της αναμονής, της αδράνειας και του φόβου της εργοδοσίας.

Αντίθετα με συλλογική, οργανωμένη δράση, με την δύναμη της αλληλεγγύης μπορούν να μετατρέψουν τις Μαύρες Παρασκευές σε μέρες ελπίδας και διεκδίκησης!

Περισσότερα

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...