Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Συνδέσμου Υπαλλ. Εμπορικών Καταστημάτων Πειραιά: Διακήρυξη για τις αρχαιρεσίες

Δημοσιεύτηκε στις

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές του Σωματείου μας 27 Νοεμβρίου με 4 Δεκεμβρίου

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Το δυνάμωμα της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας θα δώσει νέα δύναμη στον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων και των ιδιωτικών υπαλλήλων στο Πειραιά, στον αγώνα που δίνουμε για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Στηρίζοντας την ΔΑΣ δυναμώνεις τον αγώνα για να σταματήσουμε τις επιδιώξεις τις εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, που καθημερινά παίρνουν μέτρα στην κατεύθυνση της όλο και μεγαλύτερης κερδοφορίας της μεγαλοεργοδοσίας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε και να βάλουμε πλώρη για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι υπόλοιποι «σωτήρες» μας, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ακρίβεια στην ενέργεια και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, η οποία έχει γονατίσει το λαϊκό νοικοκυριό, είναι φυσικό φαινόμενο όπως η βροχή το χειμώνα.

Με τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις στις 9 του Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο αλλά και συνολικά η εργατική τάξη σε όλη τη χώρα δώσαμε απάντηση σε όσους μας καλούν να προσαρμοστούμε, σε αυτούς που θέλουν να ζούμε με τα vouchers και τα pass.

Στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, απαντάμε με συσπείρωση στο ταξικό μας σωματείο, στο οποίο καλούμαστε σήμερα να ισχυροποιήσουμε ακόμα περισσότερο σε κάθε χώρο δουλειάς μέσα από τις εκλογές.

Ένα σωματείο με περισσότερα μέλη σε κάθε εταιρία, σε κάθε κατάστημα και αποθήκη:

  • Μπορεί να διεκδικήσει όλα όσα έχουμε ΤΩΡΑ ανάγκη! Να παλέψει  για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας στην οποία θα κατοχυρώνονται για όλους τους εμποροϋπαλλήλους αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του εργάσιμου χρόνου με σταθερό ωράριο – χωρίς ευέλικτα ωράρια και δουλειά τις Κυριακές –μέτρα στήριξης των εργαζόμενων γονιών, την προστασία της μητρότητας.
  • Μπορεί με τους αγώνες του να βάλει εμπόδια στην εφαρμογή των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν τη ζωή μας & περιορίζουν τη συνδικαλιστική δράση!
  • Μπορεί να δυναμώσει την αλληλεγγύη μεταξύ όλων των εργαζομένων! Η πρόσφατη πείρα από τις νίκες των εργαζομένων στην “e-food”, στη Coscο  και σε μία σειρά άλλους χώρους δείχνει την αξία να στηρίζονται οι αγώνες που οργανώνουν τα σωματεία από όλους εμάς!
  • Μπορεί να οργανώσει αγώνες για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. Σήμερα υπάρχουν δυνατότητες για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες των εργαζομένων. Εμπόδιο είναι η ανάγκη των εργοδοτών  για όλο & περισσότερα κέρδη.
  • Μπορεί με καλύτερους όρους να οργανώσει και να συντονίσει τον αγώνα των εργαζόμενων απέναντι στην εργοδοσία, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα συνδικαλιστικά τους στηρίγματα.  
  • Μπορεί να απομονώσει τους «συνδικαλιστές» – εκπρόσωπους της εργοδοσίας, που υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων. Να γίνει  πράξη το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Το σωματείο μας :

  • Μπήκε από την πρώτη στιγμή μπροστά με εκατοντάδες παρεμβάσεις του μέσα σε συνθήκες πανδημίας για να μην βάλει κανένας εργαζόμενος σε κίνδυνο την υγεία του, να παρθούν μέτρα προστασίας σε κάθε χώρο δουλειάς.
  • Πρωτοστάτησε με όλες τις δυνάμεις της για να οργανωθούν οι ημέρες δράσης, οι συνεντεύξεις τύπου, οι παρεμβάσεις στα super market και τις αποθήκες, ώστε να γίνει γνωστή σε όλους η κατάσταση που επικρατεί μέσα στους χώρους εργασίας, να γίνουν γνωστά τα πρωτόκολλα της διασποράς που εφαρμόζει η εργοδοσία από το 1ο κύμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα.
  • Έσπασε και το κλίμα φόβου που προσπάθησε να επιβάλλει η εργοδοσία, αλλά και την ανοχή & αναμονή που καλλιεργούσε «για όταν τελειώσει η πανδημία».
  • Διεκδίκησε να εξασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων, να δοθούν άδειες, να έχουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα.
  • Προειδοποίησε ότι τα μέτρα που έπαιρνε η κυβέρνηση αξιοποιώντας τη διαχείριση της πανδημίας έρχονται για να μείνουν. Είναι μέτρα που η μεγαλοεργοδοσία επιθυμεί να νομοθετηθούν εδώ και χρόνια.
  • Οργάνωσε τις μαχητικές παρεμβάσεις για να μην περάσουν η εντατικοποίηση και οι συνθήκες εργασίες που σακατεύουν τους συναδέλφους και τους οδηγούν σε μια σειρά εργατικά ατυχήματα, στην εργασία μέσω δουλεμπορικών, όπως στο Πλαίσιο, στη διεύρυνση του ωραρίου 7:00 με 21:30 των Lidl και των άλλων αλυσίδων σουπερμάρκετ, την 6ήμερη εργασία .
  • Βγήκε δυναμικά με παρεμβάσεις μπροστά στις απολύσεις και στην εργοδοτική τρομοκρατία στον ΑΒ Βασιλόπουλο, σε εργατικά ατυχήματα στο Σκλαβενίτη και στην εντατικοποίηση μέσω των νέων 6ήμερων συμβάσεων. Κάναμε πολλές κινητοποιήσεις στα Leroy Merlin για μέτρα προστασίας.
  • Πραγματοποίησε πολλές παρεμβάσεις στην εργοδοσία και στις επιθεωρήσεις εργασίας Νίκαιας-Πειραιά για απολύσεις (Jumbo, εκτυπωτικές εταιρείες, Μy Μarket) για καθυστέρηση μισθοδοσίας (Allou Fun Park) κλπ.
  • Οργάνωσε την αλληλεγγύη σε ανέργους συναδέλφους μας, για να μη μείνει κανένας μόνος σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.
  • Οι δυνάμεις της στον Σύνδεσμο πρωτοστάτησαν στους αγώνες για την παιδεία και τη μόρφωση των παιδιών μας, μέσα στους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων.
  • Στήριξε την καμπάνια της ΟΓΕ ”Λάστιχο ωράρια – λάστιχο ζωή”, που αποκάλυψε ότι η «εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» του κράτους και της ΕΕ είναι ένα κάλπικο επιχείρημα για την εργασιακή ζούγκλα που επιφέρει στις εργασιακές σχέσεις και στη ζωή της γυναίκας εμποροϋπαλλήλου.
  • Ανέδειξε πολύμορφα την ανάγκη για δημιουργικό ελεύθερο χρόνο. Πρωτοστάτησε καλλιεργώντας την ανάγκη συλλογικής δράσης κόντρα στη λογική της ατομικής ευθύνης γύρω από ζητήματα επιβίωσης, μόρφωσης, υγείας, πρόνοιας, που διαμορφώνουν το κράτος και οι εργοδότες ως τρόπο σκέψης και στάσης ζωής.

 

Αυτό δείχνει την σημασία της ολοένα μεγαλύτερης ισχυροποίησης  του σωματείου, με περισσότερους συναδέλφους, με περισσότερα μάτια και αυτιά στους χώρους δουλειάς, με μεγαλύτερη δύναμη της ΔΑΣ που θα απαντάει στις δυνάμεις της πλειοψηφίας στην ΟΙΥΕ.  Αυτές οι εργοδοτικές δυνάμεις έχουν κατσικωθεί εδώ και χρόνια στο σβέρκο των εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων και απέχουν από τους αγώνες, όταν δε τους υπονομεύουν ανοιχτά. Η ισχυροποίηση της ΔΑΣ θα αποτελέσει ένα βήμα ώστε να μπορέσουμε να παλέψουμε με καλύτερους όρους πάνω στο διεκδικητικό πλαίσιο που έχουμε καταθέσει για:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, σταθερή εργασία για όλους, μείωση του εργασίμου χρόνου. Καθορισμένο ωράριο με βάση την Συλλογική Σύμβαση.
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Αυστηρό καθορισμό πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.
  • Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
  • Απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
  • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.
  • Διαγράφη χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

 

  Το πρόγραμμα των εκλογών:

·        Κυριακή 27 Νοεμβρίου στον Πειραιά, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομηρίδου Σκυλίτση 19

·        Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο Ρέντη, στο κατάστημα Σκλαβενίτη, Π. Ράλλη 97

·        Τρίτη 29 Νοεμβρίου στον Κορυδαλλό, Κρέσνας 10-12 & Αθηνάς

·        Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στον Πειραιά, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομηρίδου Σκυλίτση 19

·        Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στο Ρέντη, στο κατάστημα Leroy Merlin, Πειραιώς 165

·        Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο Κερατσίνι, στο δημαρχείο Κερατσινίου, Βενιζέλου Ελευθέριου 200 & Μικράς Ασίας

·        Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στην Νίκαια, στα γραφεία του Ο.Φ.Ο.Ν., Κ. Γέμελου 119

·        Κυριακή 4 Δεκεμβρίου  στον Πειραιά, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομηρίδου Σκυλίτση 19

Οι εκλογές θα γίνονται 11:00 π.μ. με 7:00 μ.μ.

 

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.

 

Απαραίτητα μαζί μας το βιβλιάριο ασθενείας και η αστυνομική ταυτότητα

 

 

 

 

Προς το Εγκρίθηκε η εγγραφή
Διοικητικό Συμβουλίου του Συνεδρίαση Διοικητικού
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ Συμβουλίου
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ της……………………………..
  & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Αρ. Μητρώου
ΠΕΙΡΑΙΑΣ…………………………………….
202…
 

 

 

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Συνάδελφοι,

Ζητώ όπως εγκρίνετε την εγγραφή μου ως μέλος Συνδέσμου Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων & Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά.

Έλαβα γνώση των διατάξεων του καταστατικού και αποδέχομαι αυτές. Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν ανήκω σε άλλη υπαλληλική οργάνωση και έχω τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από το άρθρο 5 του καταστατικού.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ

Επώνυμο…………………………………………… …….. Όνομα… ………………………………………..

Όνομα πατρός……………………………………………. Όνομα μητρός……………………………………

Έτος γεννήσεως………………………………………… Τόπος γεννήσεως…………………………………..

Διεύθυνση κατοικίας…………………………………………. Δήμος……………… Συνοικία………………….

Κινητό:……………………………Σταθερό:…………………………Email:……………….………………..

Διεύθυνση κατ/τος……….. ……………………………Δήμος……………….Συνοικία………………….

Τηλέφωνο Καταστήματος………………………………………………………………………………………

Επωνυμία καταστήματος:…………………………………………………………………………………….. ..

Ειδικότητα εργασίας………………………………….. . Προϋπηρεσία έτη……………………………………

 

Αριθμ. Αστυν. Ταυτότητας:…………………………. . Αριθ. Βιβλ. ΙΚΑ…………………………………..

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...