Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ: Διαμαρτυρία για την κατάργηση 24ωρης λειτουργίας ΚΥ Μυτιλήνης

Δημοσιεύτηκε στις

Έχουμε κατά καιρούς ασχοληθεί με το μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει τον πληθυσμό του νησιού, την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο. Αντί να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τόσο στο Νοσοκομείο, όσο και στα Κέντρα Υγείας του νησιού, τώρα καταργεϊται και ότι καλό υπήρχε στον τόπο τούτο.

Έτσι μας ήρθε κεραυνός εν αιθρία, η απόφαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, να αναστείλει την 24ωρη λειτουργία Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης και το τμήμα Επειγόντων περιστατικών, που πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Ουσιαστικά καταργώντας τη βραδινή βάρδια και τα Σαββατοκύριακα, εκβιάζουν με αυτό τον τρόπο τους γιατρούς να μετακινηθούν προς το Νοσοκομείο για να καλύψουν βασικά κενά που υπάρχουν εκεί, υποβαθμίζοντας μια ήδη λειτουργική δημόσια μονάδα υγείας. Ομολογουμένως το τμήμα των επειγόντων περιστατικών πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες, βοηθώντας έτσι στην αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου, αφού πολλοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι προτιμούσαν τα Κέντρο Υγείας γιατί και τους διευκόλυνε και καλύτερες υπηρεσίες είχανε.

Καθημερινές είναι οι διαμαρτυρίες του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, καθώς και του Συλλόγου Ιατρών, που αγωνιούν για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, αφού τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι πολλά και κινδυνεύουν κλινικές να μην μπορούν να λειτουργήσουν. Αλλά οι κυβερνώντες με αποσπάσεις, μετακινήσεις προσωπικού αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αντί να φτιάξουν οργανόγραμμα και να προκηρύξουν θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού.

Απαιτούμε να σταματήσει η παραπέρα υποβάθμιση και η απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πληρώνουμε υπέρογκα ποσά σε ασφαλιστικές κρατήσεις, φορολογία και απαιτούμε παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Θα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των δομών υγείας όχι μόνο στη Λέσβο, αλλά και Πανελλαδικά.

Το ΙΚΑ στο νησί, πριν το κλείσετε, είχε 48 γιατρούς μόνιμους και συμβασιούχους, ακτινολογικά μηχανήματα καινούργια, ανέπαφα τα οποία έχουν να λειτουργήσουν από το 2016 λόγω έλλειψης προσωπικού. Κατά τ’ άλλα κάνουμε εγκαίνια και κόβουμε κορδέλες για το θεαθήναι, ενώ θα έπρεπε να δείξετε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ακριτική Λέσβο, που εκτός των άλλων έχει αυξημένες ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και λόγω προσφυγικού.

Με πόση αλήθεια μεγάλη ταχύτητα και σε μηδέν χρόνο φτιάχνεται καταυλισμούς προσφύγων στην Βάστρια της Λέσβου, σύγχρονες φυλακές ανθρώπινων ψυχών, παρά τη θέληση των κατοίκων του νησιού μας. Εκεί υπάρχουν λεφτά; Για την περίθαλψη των κατοίκων της Λέσβου δεν υπάρχουν;

Καθημερινά επιδεινώνεται η κατάσταση στο χώρο της υγείας και τώρα τελευταία με την έλλειψη βασικών φαρμάκων, ασθενείς μένουν εκτός θεραπείας για μεγάλο διάστημα. Κοιτάξτε λοιπόν αυτά τα προβλήματα και πάρτε άμεσα μέτρα,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Την 24ωρη αξιοπρεπή λειτουργία του ΚΥ Μυτιλήνης.

-Τη δημιουργία οργανισμού για το ΚΥ Μυτιλήνης, στον οποίο να προβλέπεται η πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού, για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των κατοίκων της πόλης μας.

-Την ΑΜΕΣΗ πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, για την εύρυθμη 24ωρη λειτουργία του ΚΥ Μυτιλήνης.

-Την απόσυρση του σ/ν για την δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...