Αγωνιστική Ενότητα στην 3Ε COCA COLA: Για τη συνεδρίαση του ΔΣ για τη συγκρότηση του σε σώμα

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι ,

Πραγματοποιήθηκε στις 18/11 η συνεδρίαση του Δ.Σ. για τη συγκρότηση του σε σώμα.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ πρότεινε να ψηφιστεί αναλογικό προεδρείο με βάση τη δύναμη των συνδυασμών, που προέκυψε από τις εκλογές του Σωματείου και διεκδίκησε τη θέση του Γραμματέα.

Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του Δ.Σ., με αποτέλεσμα να συγκροτηθεί μονοπαραταξιακό προεδρείο από τα μέλη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Η πρόταση για σύνθεση αναλογικού προεδρείου και η διεκδίκηση της θέσης του Γραμματέα από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έγινε με αίσθημα της ευθύνης, που μας αναλογεί για την καλύτερη λειτουργεία του Σωματείου, για να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα τέλματος της περασμένης θητείας του Δ.Σ., που οι συνεδριάσεις γίνονταν κάθε 7 – 8 μήνες.

Τα μέλη της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ανεξάρτητα από τη θέση που έχουμε στο νέο Δ.Σ. θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, θα είμαστε στο πλάι των εργαζομένων για την επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε, καταγγείλαμε την προσπάθεια της εργοδοσίας να περάσει από τη «πίσω πόρτα» ελαστικές μορφές απασχόλησης βάζοντας κάποια τμήματα να δουλέψουν το Σάββατο 5/12 χωρίς την προσαύξηση του Σαββάτου, και άλλαξε αυθαίρετα τη βραδινή βάρδια συναδέλφων στα κλαρκ σε απόγευμα, γιατί έτσι τους βόλευε.

Τέτοιες πρακτικές δεν είναι μεμονωμένες αλλά έχουν συμβεί και στο παρελθόν. Επιστήσαμε την ευθύνη του Σωματείου, πως πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να γίνει παράσταση στην διεύθυνση της Εταιρείας, πως τέτοιες συμπεριφορές απέναντι στους εργαζόμενους δεν θα γίνουν αποδεκτές.

Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους πως θα τιμήσουμε τη στήριξή τους, που είχε αποτέλεσμα να βγει πιο δυνατή η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ από τις εκλογές του Νοέμβρη. Θα αγωνιστούμε μαζί τους για ένα Σωματείο διεκδικητικό, ενωτικό στη βάση των προβλημάτων μας.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συμμετέχουμε στη παναττική σύσκεψη στις 30 Σεπτέμβρη

H ΟΕΝΓΕ συντονίζει τον αγωνιστικό της βηματισμό με δεκάδες σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού  ...

Αγωνιστική Συνεργασία Εργατικού Κέντρου Εύβοιας: Να σταματήσει τώρα ο εκφυλισμός

Στις 17/09/2024 ξεκίνησαν οι εκλογές στο «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ». Πρόκειται...