Κλαδικό Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας: Για την περιοδεία στην εταιρεία «Friesland Campina Hellas (NOΥNOΥ)»

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στην εταιρεία «Friesland Campina Hellas (NOΥNOΥ)»,

Τη Δευτέρα 31/10/22, κλιμάκιο του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών και του κλαδικού Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αχαΐας, στα πλαίσια της συνδικαλιστικής δράσης, περιόδευσε σε χώρους εργασίας του νομού Αχαΐας, προκειμένου να διανείμει ενημερωτικό υλικό και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους για εργασιακά ζητήματα.

Παρόλο που στείλαμε, ηλεκτρονική επιστολή με την οποία ενημερώναμε για την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, δεν μας επετράπη η είσοδος από τον εκπρόσωπο της εταιρείας.

Είναι ξεκάθαρο ότι η εργοδοσία δεν θέλει να έρθουμε σε επικοινωνία με τους συναδέλφους μας, καταπατούν ακόμα και τη νομοθεσία, προκειμένου να μην «κουνιέται φύλλο», να επικρατεί «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, χωρίς διεκδικήσεις και εργασιακά δικαιώματα.

Η αυταρχική πρακτική του συγκεκριμένου ομίλου προφανώς και σχετίζεται με την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων , καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι ο καθένας μόνος του, ανοργάνωτος, έξω από τα Συνδικάτα είναι πιο ευάλωτος στις ορέξεις της εργοδοσίας. Αλλιώς πως εξηγείται για ποιο λόγο οι υπεύθυνοι του επιχειρηματικού κολοσσού της ΝΟΥΝΟΥ, παρανομώντας και λειτουργώντας σαν «κράτος εν κράτει», να απαγορεύσουν στους συνδικαλιστικούς φορείς να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους; Τι φοβούνται άραγε;

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από κατακτήσεις και δικαιώματα. Αντίθετα θα εντείνουμε την δράση μας για τη διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Καλούμε κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα να παρέμβει εδώ και τώρα ώστε να συμμορφωθεί η συγκεκριμένη εταιρεία με βάση τα ισχύοντα εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην ΝΟΥΝΟΥ τώρα χωρίς κανέναν δισταγμό, χωρίς καμία ταλάντευση να πάρουν θέση στον οργανωμένο αγώνα. Στην επιθετικότητα και την τρομοκρατία της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων που επιχειρούν να επιβάλλουν καθεστώς μεσαίωνα, απαντάμε μαζικά με βάση τις δικές μας ανάγκες.

Οργανώνουμε την αντίσταση μας στα μέτρα και τους σχεδιασμούς τους, που ρημάζουν τη ζωή μας.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9ης ΝΟΕΜΒΡΗ!


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ 10.30 ΠΜ.
ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...