Συνδικάτο Φαρμάκου Βοιωτίας : Ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους της ONEPHARMA για την Πανελλαδική Απεργία 9 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

          Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

          Στον κλάδο μας, οι φαρμακοβιομήχανοι σέρνουν πρώτοι το χορό των κερδών και παρουσιάζουν υπερήφανα μαζί με την κυβέρνηση τα στοιχεία της ανάπτυξης και των επενδύσεών τους που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ! Εκατομμύρια προερχόμενα από την αφαίμαξη των εργαζόμενων και όλων των ανθρώπων της βιοπάλης.

          Οι επιχειρήσεις του κλάδου στην περιοχή μας στα χρόνια των μνημονίων, στα χρόνια της πανδημίας, σήμερα με την ενεργειακή κρίση δε σταμάτησαν να αυγατίζουν τα κέρδη τους.

          Την ίδια στιγμή εμείς οι εργαζόμενοι στην ONEPHARMA δουλεύουμε με ελλιπές προσωπικό, αφού έχουν χρόνια να γίνουν μόνιμες προσλήψεις. Βιώνουμε την εντατικοποίηση της δουλειά μας με τις υπερωρίες τα Σάββατα και μάλιστα παρανόμως η εργοδοσία δεν τηρεί τις απαιτούμενες ώρες αλλαγής από βάρδια σε βάρδια. Οι μισθοί μας παραμένουν παγωμένοι για πάνω από μία δεκαετία,  οι οποίοι όλο και περισσότερο “ροκανίζονται” από την ακρίβεια και το αυξημένο κόστος στη ζωή μας.

          Σ’ αυτήν την επικίνδυνη πραγματικότητα η εταιρεία εμπαίζει το σύνολο των συναδέλφων με τα ψίχουλα των δωροεπιταγών αξίας 54 ευρώ, με τις οποίες φρόντισε να διαχωρίσει τους συναδέλφους μας αφού δεν δόθηκαν σε όλους. Όπως έκανε με τις μεμονωμένες, επιλεκτικές αυξήσεις στην αρχή του έτους.

          Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η εργοδοσία στην περιοχή μας, όπως φαίνεται, βρίσκεται σε ενιαίο μέτωπο απέναντι μας και σε πλήρη σύμπνοια με τον Σύνδεσμο Φαρμακοβιομηχάνων. Αρνούνται πεισματικά να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις, γενναίες αυξήσεις στα ύψη του πληθωρισμού για όλους και όχι μεμονωμένα, ενώ προσπαθούν να κάμψουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων παρέχοντας ψίχουλα με δωροεπιταγές και tickets.

Εμείς οφείλουμε να προχωρήσουμε στο δρόμο που μας δείχνουν οι σύγχρονες ανάγκες και τα συμφέροντα των συναδέλφων μας! Με οργάνωση, αγώνα, αλληλεγγύη διεκδικούμε για το σήμερα και ανοίγουμε το δρόμο για το αύριο.

Δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 9 του Νοέμβρη, αντλώντας δύναμη και πείρα από τις μάχες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζουμε να δίνουμε σε κλαδικό και επιχειρησιακό επίπεδο, όπως η κλαδική απεργία για τη ΣΣΕ, οι στάσεις εργασίας σε BOEHRINGER και FAMAR για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς, οι επιτυχημένες κινητοποιήσεις στον Σαράντη που ανάγκασαν την εργοδοσία να μισθώσει λεωφορεία για ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση, οι παρεμβάσεις στην Ανφαρμ για μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, οι κινητοποιήσεις σε διάφορες επιχειρήσεις όπως σε L’ OREAL και φαρμακαποθήκες.

Απεργούμε και διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας ενιαία για όλους, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάλυψη οδοιπορικών για όλους χωρίς χιλιομετρική διάκριση. Δεν θα ανεχτούμε καμία εργοδοτική αυθαιρεσία απέναντι στα εργατικά μας δικαιώματα.

Προτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες και για αυτό συντονιζόμαστε για τις 9 του Νοέμβρη μαζί με τους συναδέλφους μας από τη ΦΑΜΑΡ, τη GALENICA, του ΣΑΡΑΝΤΗ, κ.ά., μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο μας και την Ομοσπονδία μας (ΟΕΦΣΕΕ).

Ενάντια σε όσους θέλουν να μας καταδικάσουν,σε αυτούς που υπονομεύουν τη ζωή μας – κράτος και εργοδοσία – και μας έχουν φτάσει σε σημείο να γινόμαστε επαίτες και ζητιάνοι περιμένοντας τα ψίχουλα από τα κρατικά επιδόματα και τα “αποφάγια” της εργοδοσίας με τις δωροεπιταγές και τα tickets.

Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε και διεκδικούμε:

  • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με βασικό μισθό 950 ευρώ, ωριμάνσεις, τριετίες κι επιδόματα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και μορφή εργασίας
  • Σταθερό ωράριο εργασίας, 5ήμερο – 8ωρο από Δευτέρα ως Παρασκευή
  • Διεύρυνση εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων
  • Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της συρροής και της μετενέργειας των Συμβάσεων
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές, κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ!

ΘΗΒΑ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

11:00

ΧΑΛΚΙΔΑ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

10:30

ΑΘΗΝΑ – ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

10:30

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...