Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Κατάργηση τώρα κάθε μορφής προστίμου που αφορά την λειτουργία του myData

Δημοσιεύτηκε στις

Aπό την 31η Οκτωβρίου βαριές καμπάνες και λουκέτα  περιμένουν όσους συνάδελφους δεν «ανεβάζουν» δεδομένα αποδείξεων λιανικής πώλησης στην ειδική εφαρμογή esend της ΑΑΔΕ. Αυτό ισχύει ανεξάρτητά από το λόγο που δεν ανέβηκε η απόδειξη.

Η υποχρέωση για καθημερινή ή 48ωρη ενημέρωση του mydata για τους περισσότερους κλάδους καθώς και οι τεχνικές δυσκολίες που προκύπτουν  κυρίως με ευθύνη της ίδιας της ΑΑΔΕ και των εφαρμογών της, βάζουν σε κίνδυνο προστίμου και λουκέτου τους περισσότερους από εμάς.

Η πραγματικότητα είναι μια. Το υπουργείο αξιοποιεί την πολυδιαφημισμένη ψηφιοποίηση ως μοχλό έντασης της  ανταγωνιστικότητας που τσακίζει τους μικρούς επαγγελματίες.

Οι αυτοαπασχολούμενοι συνάδελφοι και όσοι έχουμε μικρές επιχειρήσεις ούτε εταιρικά λογιστήρια έχουμε ούτε τεχνικούς διαθέσιμους ανά πάσα στιγμή για να επιλύουν ζητήματα που προκύπτουν, σε αντίθεση με τις μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν τους πόρους και το δυναμικό για να λύσουν ότι πρόβλημα προκύπτει και να ανταποκριθούν.

Οι απαιτούμενες διαδικασίες εκτελούνται από εμάς τους ιδίους στον «ελεύθερο» χρόνο μας εντείνοντας την εντατικοποίηση της δουλείας, παίζοντας κορώνα γράμματα με τα πρόστιμα που θα προκύψουν από λάθη και παραλήψεις ή επιβαρύνοντας μας  οικονομικά προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες από λογιστές, τεχνικούς κλπ.

Μάλιστα είναι εξοργιστικό ότι δεν έχουν καθοριστεί καθόλου εναλλακτικές διαδικασίες σε περίπτωση τεχνικών προβλημάτων (διακοπή σύνδεσης στο internet, πρόβλημα στον φορολογικό μηχανισμό κλπ ).  Κάθε απόδειξη που δεν διαβιβάζεται στην ΑΑΔΕ θα είναι σαν να μην κόπηκε. Με το νέο ποινολόγιο τα ελάχιστα πρόστιμα ξεκινούν από τα 250 και φτάνουν μέχρι τα 1.000 ευρώ ενώ προβλέπεται και λουκέτα από 48 ώρες έως και 10 ημέρες.

Απαιτούμε για τους αυτοαπασχολουμένους και τις μικρές επιχειρήσεις:

  • Την κατάργηση κάθε μορφής προστίμου που αφορά την λειτουργία του myData.
  • Την Καταχώρηση των φορολογικών δεδομένων στο myData μαζί με την περιοδική δήλωση ΦΠΑ

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!  Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ Παιδείας, Ένα τμήμα με...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων

Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τις υπηρεσίες, τους ελεγχόμενους και τους ελεγκτές Με αφορμή...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...