Σωματεία Ν. Ηρακλείου: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας

Δημοσιεύτηκε στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 20/10, μετά από απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, του Συνδικάτου Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Ηρακλείου, του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου. Οι εργαζόμενοι έδωσαν μια πρώτη απάντηση στην πολιτική που τσακίζει καθημερινά τις ζωές μας και στον δύσκολο χειμώνα που μας ετοιμάζουν, καλώντας μας «να μην σφίξουμε άλλο το ζωνάρι». Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η συγκέντρωση αποτέλεσε μήνυμα αγωνιστικού ξεσηκωμού ενόψει και της Γενικής πανελλαδικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και οι φοιτητικοί σύλλογοι, με τον Γιάννη Αυγουστάκη, Πρόεδρο του Φ.Σ. Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Κρήτης να βάζει στο επίκεντρο την κατάσταση που έχει φέρει τους φοιτητές η ακρίβεια. Εκ μέρους της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Λενακάκης, ο Σπύρος Παπαδογιάννης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Ο Παναγιώτης Μπαλαμπάνης, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου και ο Δημήτρης Βουρλιώτης Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου.

Επόμενοι αγωνιστικοί σταθμοί αποτελούν η παρέμβαση στα σούπερ μάρκετ από την επιτροπή κατά της ακρίβειας την Πέμπτη 27/10 6 μ.μ., με αποκορύφωμα την απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 9/11 στις 10 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Υπόμνημα προς το Υπ. Εργασίας. Να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα

Να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα Αυτές τις ημέρες λόγω του καύσωνα,...

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: 14 Ιούλη κινητοποίηση στις προβλήτες 2 & 3 στο Λιμάνι του Πειραιά

Συνάδελφοι το Σωματείο Λιμενεργατών ΕΝΕΔΕΠ απευθύνει κάλεσμα σε κινητοποίηση τη  Δευτέρα 14 Ιουλίου στις...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Δελτίο Τύπου για τον καύσωνα

Εδώ και μία ώρα στην Μυτιλήνη και στην περιοχή της Γέρας είναι σε ισχύ...