Σωματείο Εργαζομένων HQF Εύβοιας (ΜΙΜΙΚΟΣ): Ο αγώνας των υγειονομικών μας αφορά όλους

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο μας, “ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ HELLENIC QUALITY FOODS ΕΥΒΟΙΑΣ (ΜΙΜΙΚΟΣ)”, εχθές 20 Οκτωβρίου 2022, ημέρα πανυγειονομικής απεργίας, παρευρέθηκε στη συγκέντρωση των εργαζομένων του νοσοκομείου Χαλκίδας, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην υγεία.

Μέσα από τις ομιλίες που έγιναν στη συγκέντρωση, αποτυπώθηκε η διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Παρά τη μεταφορά στο νέο κτίριο του νοσοκομείου οι παροχές υγείας δεν είναι αντίστοιχες των δυνατοτήτων της εποχής μας. Κύριο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού που μάλιστα υπάρχει ο κίνδυνος το επόμενο χρονικό διάστημα να είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί το 40% των εργαζομένων στο νέο νοσοκομείο είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου!

Το νέο (υποτίθεται) Εθνικό Σύστημα Υγείας που έχει ψηφιστεί θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των παροχών υγείας, κλείσιμο μονάδων υγείας κτλ.

Η σημερινή διαλυτική κατάσταση στην υγεία έχει διαμορφωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που η κάθε μία έχει βάλει το λιθαράκι της στη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την παράλληλη στήριξη των ιδιωτών.

Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι ακόμα πιο αποφασιστικά, όλοι μαζί, με τους αγώνες μας, να επιβάλουμε αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας αντίστοιχο των δυνατοτήτων της εποχής μας. Η πρόσφατη νίκη των εργαζομένων στο παιδιατρικό νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία που με τη στήριξη σωματείων και άλλων φορέων της περιοχής ανάγκασαν την κυβέρνηση να προκηρύξει μόνιμες θέσεις εργασίας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να βρούμε την υγειά μας!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΝΟΣΟΚ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ, ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΕ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζ. Κελαϊδίτης ΕΠΕ: Ψήφισμα – Καταγγελία για την αντιπρόταση της εταιρείας για την ΣΣΕ

Η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας ομόφωνα καταγγέλλει την απαράδεκτη αντιπρόταση της εργοδοσίας έναντι...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: Απαιτούμε άμεση επαναφορά των ΣΣΕ στον κλάδο

ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ- Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ 7ΩΡΟ - 5ΗΜΕΡΟ...

Σωματείο Εργαζ. Αθηναϊκή Ζυθοποιίας Αθήνας: Για την απόφαση διεκδίκησης διατακτικών για όλους τους εργαζόμενους

Μετά την επιστροφή όλων μας απ' τις καλοκαιρινές διακοπές, βρεθήκαμε μπροστά στη συνεχιζόμενη λεηλασία...