Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Για τις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης

Δημοσιεύτηκε στις

Όχι στην εφαρμογή του νέου νόμου-πλαίσιο!

Καμία συμμετοχή πανεπιστημιακών στις εκλογές των Συμβουλίων Διοίκησης!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Η κυβέρνηση της ΝΔ αφού πρώτα ψήφισε μέσα στο καλοκαίρι το νόμο-έκτρωμα για τα Πανεπιστήμια, κόντρα στη γνώμη των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητας, τώρα προσπαθεί να τον θέσει σε εφαρμογή. Σε 10 Πανεπιστήμια της χώρας πραγματοποιούνται οι εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης με την απαράδεκτη ηλεκτρονική ψηφοφορία κάτω από τις πιέσεις της κυβέρνησης, με την στήριξη των πρυτανικών αρχών, των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και με την ανοχή της πλειοψηφίας της ΠΟΣΔΕΠ. Πρόκειται για τα αντιδραστικά όργανα που θα έρθουν για να υλοποιήσουν πλήρως το νόμο πλαίσιο.

Το νέο μοντέλο διοίκησης έρχεται να θωρακίσει περαιτέρω την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ, να επιταχύνει τη μετατροπή των πτυχίων σε πιστοποιητικά χωρίς επαγγελματική κατοχύρωση, να γενικεύσει τα δίδακτρα, να κατηγοριοποιήσει τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, να συρρικνώσει τη φοιτητική μέριμνα. Έρχεται να ενισχύσει τις σχέσεις αδιαφάνειας, που αναπτύσσονται στο έδαφος της επιχειρηματικής λειτουργίας, της διαπλοκής με εταιρίες, της διαχείρισης εκατομμυρίων ευρώ στους «αμαρτωλούς» ΕΛΚΕ. Με τα Συμβούλια Διοίκησης οι εταιρείες θα έχουν τους “ανθρώπους” τους να διοικούν άμεσα τις σχολές για να κάνουν τις “μπίζνες” τους

Η εφαρμογή του νέου νόμου θα μας βρει απέναντι! 

Οι φοιτητές και οι σύλλογοί μας δεν «νομιμοποιούμε» τις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης! Το ίδιο καλούμε να κάνουν και οι σύλλογοι καθηγητών και εργαζομένων. Δε ρίχνουμε νερό στο μύλο της Κεραμέως!

Απέναντι σε αυτή την ξεκάθαρη θέση των φοιτητικών συλλόγων είναι όχι μόνο η κυβέρνηση και οι χειροκροτητές της στα ΑΕΙ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης με υποψήφιους καθηγητές-στελέχη τους! Η «καταδίκη» τους στο νόμο-πλαίσιο δεν κράτησε ούτε δύο μήνες! Τώρα τρέχουν να τον εφαρμόσουν, να «νομιμοποιήσουν» τα Συμβούλια Διοίκησης, να συμμετέχουν στο όργανο υλοποίησης όλων των αντιδραστικών αλλαγών!

Αυτός ο νόμος δεν βελτιώνεται, ούτε μπορεί να εφαρμοστεί σε «προοδευτική» κατεύθυνση! Πρέπει να μείνει στα χαρτιά μέσα από τους αγώνες μας!

Περισσότερα

Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Ανακοίνωση εφορευτικής επιτροπής

Συνάδελφοι, Σας κάνουμε γνωστό  ότι οι αρχαιρεσίες  για την ανάδειξη  της νέας Διοίκησης  και των...

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Προγραμματισμός δράσης επόμενου διαστήματος

Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.  συζήτησε  και εκτίμησε τη δράση του...