Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 22 Οκτώβρη όλοι στη γενική συνέλευση για την προετοιμασία της απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

ΩΣ ΕΔΩ!

9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 

22 ΟΚΤΩΒΡΗ, 11:00, ΣΤΟ ΕΚΘ

Η Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης απευθύνει ευρύ κάλεσμα στον κλάδο, σε κάθε εργαζόμενο ελεγκτικής-συμβουλευτικής εταιρίας, λογιστηρίου, λογιστικού γραφείου να πάρει μέρος στην Γενική Συνέλευση του σωματείου.

Σε συνέχεια των δράσεων μας, του μεγάλου Συλλαλητηρίου της ΔΕΘ, της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης του κλάδου και το άνοιγμα για το σχέδιο της κλαδικής συλλογικής σύμβασης βάσει του επεξεργασμένου σχεδίου της ΠΟΛ, συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά, με αγώνα, με πείσμα, χωρίς καμία αναμονή για την υπογραφή ΣΣΕ, για να μην υπάρχει ούτε μία ώρα απλήρωτης υπερωρίας στους χώρους εργασίας μας, για να μπει φρένο στην εντατικοποίηση της εργασίας μας, για να σταματήσουν οι απολύσεις συναδέλφων στον κλάδο την στιγμή που ο όγκος εργασίας αυξάνεται, για να μην εφαρμοστεί ο αντεργατικός ν. Χατζηδάκη.

Χειμώνας δε βγαίνει με vouchers και pass

 Μας ετοιμάζουν έναν χειμώνα βαρύ, αλλά είναι στο χέρι μας να κάνουμε αυτόν τον χειμώνα βαρύ για όλους αυτούς που μας έφεραν εδώ! Γιατί είναι ίδια η κατάσταση που ζούμε όλα τα χρόνια, αυτή που θρέφει εργοδότες με φοροαπαλλαγές, με ελαφρύνσεις και για εμάς  έχει μόνο αβάσταχτους λογαριασμούς ρεύματος, καυσίμων, φυσικού αερίου συνδυασμένα με την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Είναι η  αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα όπως και προηγούμενα από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και επιδιώκει να μειώσει τις απαιτήσεις μας! Κάθε εργαζόμενος καλείται να ανταπεξέλθει στην ακρίβεια που ήδη ζει, να πληρώσει ένα κάρο λογαριασμούς την ίδια στιγμή που εταιρίες ενέργειας, ρεύματος, super market, βγάζουν υπέρογκα κέρδη. Όποιες αυξήσεις δόθηκαν και αν δόθηκαν, όποια voucher και pass μας πέταξαν σαν τυράκι, όσο και να μας μιλάνε για ανάπτυξη, εμείς βλέπουμε πως ο μήνας Δεν βγαίνει.. Το κόστος ζωής έχει αυξηθεί. Μας δίνουν ένα και παίρνουν δέκα. Η μόνη απάντηση που πρέπει να δώσει κάθε εργαζόμενος είναι:

 Φτάνει πια! Καμία αναμονή – καμία ανοχή!

 Εμπνεόμαστε από τα παραδείγματα αγώνων των συναδέλφων  σε Cosco, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στην Μαλαματίνα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και παίρνουμε δύναμη από τις κατακτήσεις τους!

Διεκδικούμε ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Παλεύουμε να υπογραφεί ΣΣΕ με βάση το σχέδιο της ΠΟΛ, η οποία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους – ανεξαρτήτου ειδικότητας – σε ελεγκτικές, συμβουλευτικές εταιρίες, λογιστήρια εταιριών, λογιστικά γραφεία. Παλεύουμε για 7ωρο-5ημερο-35ωρο. Διαμορφώνουμε αιτήματα και πλαίσια πάλης σε κάθε χώρο εργασίας του κλάδου, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες των συναδέλφων για σίτιση, μετακίνηση, αυξήσεις μισθών, μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Η μόνη διέξοδος που έχουμε είναι αυτή της οργανωμένης δράσης! Μαζικοποιούμε το σωματείο μας, ερχόμαστε σε επαφή με τους συναδέλφους μας! Η Γενική Συνέλευση είναι η προετοιμασία για την μεγάλη απεργία, για να δώσουμε αυτήν την μάχη με τους καλύτερους όρους. Βάζουμε μπροστά τις λαϊκές ανάγκες!

Στις 9 Νοέμβρη διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας βάση του επεξεργασμένου σχεδίου της ΠΟΛ
  • Αυξήσεις στους μισθούς και σταθερός εργάσιμος χρόνος, 7ωρο-5ημερο-35ωρο, καμία ώρα απλήρωτης υπερωρίας
  • Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό
  • Διαγραφή των χρεών – Κάτω τα χέρια από την εργατική-λαϊκή κατοικία. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Η μορφή της τηλεργασίας να είναι εθελοντική με δικαίωμα ανάκλησης από τον εργαζόμενο, τα έξοδα της τηλεργασίας να βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο τον εργοδότη
  • Δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων από και προς τον χώρο δουλειάς

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΘ ΣΤΙΣ 22/10, 11:00 π.μ., ΣΤΟ ΕΚΘ

 ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 10:30π.μ., ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Περισσότερα

Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Ανακοίνωση εφορευτικής επιτροπής

Συνάδελφοι, Σας κάνουμε γνωστό  ότι οι αρχαιρεσίες  για την ανάδειξη  της νέας Διοίκησης  και των...

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Προγραμματισμός δράσης επόμενου διαστήματος

Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.  συζήτησε  και εκτίμησε τη δράση του...