ΕΛΜΕ Πειραιά: Ψήφισμα για την κατάργηση των χιλιομετρικών περιορισμών (3χλμ & 5χλμ) στα Καλλιτεχνικά σχολεία

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζει το αίτημα και προσυπογράφει τη διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, που απαιτεί την κατάργηση των χιλιομετρικών περιορισμών για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία.

            Είναι προφανές ότι η μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, ούτε με τα πόδια, ούτε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (συνήθως απαιτούνται πάνω ένα Μέσο), όταν πρόκειται για μεγάλες αποστάσεις.

            Ιδιαίτερα για μαθητές που, εκτός από την συνήθη σχολική τσάντα, είναι καθημερινά φορτωμένοι με εργαλεία απαραίτητα για τη διδασκαλία των Καλλιτεχνικών Μαθημάτων.

            Επισημαίνουμε ότι τα σχολεία αυτά έχουν διευρυμένο ωράριο, δηλαδή οι μαθητές που μετακινούνται μέσω ΜΜΜ, αναγκάζονται να επιστρέφουν πολύ αργά στο σπίτι τους, εξουθενωμένοι κυριολεκτικά.

            Απαιτούμε, από κοινού με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, την κατάργηση των χιλιομετρικών περιορισμών, την παρουσία συνοδού στα σχολικά λεωφορεία, καθώς και τη δημιουργία δημόσιου φορέα που θα διασφαλίζει τα παραπάνω.

Περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Υπεύθυνο το Υπουργείο για την ταλαιπωρία των ναυτεργατών στα ειδικά τμήματα των ΑΕΝ

Μετά από καταγγελία μας, στις 30 Σεπτέμβρη, για  το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί,...

Συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας: Σχολείο να μορφώνει και όχι σχολείο να εξοντώνει

Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Καρδίτσας συμμετέχει στην συγκέντρωση της Τετάρτης...

Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024...