ΕΛΜΕ Πειραιά: Ψήφισμα για την κατάργηση των χιλιομετρικών περιορισμών (3χλμ & 5χλμ) στα Καλλιτεχνικά σχολεία

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζει το αίτημα και προσυπογράφει τη διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, που απαιτεί την κατάργηση των χιλιομετρικών περιορισμών για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία.

            Είναι προφανές ότι η μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, ούτε με τα πόδια, ούτε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (συνήθως απαιτούνται πάνω ένα Μέσο), όταν πρόκειται για μεγάλες αποστάσεις.

            Ιδιαίτερα για μαθητές που, εκτός από την συνήθη σχολική τσάντα, είναι καθημερινά φορτωμένοι με εργαλεία απαραίτητα για τη διδασκαλία των Καλλιτεχνικών Μαθημάτων.

            Επισημαίνουμε ότι τα σχολεία αυτά έχουν διευρυμένο ωράριο, δηλαδή οι μαθητές που μετακινούνται μέσω ΜΜΜ, αναγκάζονται να επιστρέφουν πολύ αργά στο σπίτι τους, εξουθενωμένοι κυριολεκτικά.

            Απαιτούμε, από κοινού με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, την κατάργηση των χιλιομετρικών περιορισμών, την παρουσία συνοδού στα σχολικά λεωφορεία, καθώς και τη δημιουργία δημόσιου φορέα που θα διασφαλίζει τα παραπάνω.

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Καμιά απεμπόληση αρμοδιότητας των εποπτών στις υγειονομικές υπηρεσίες

ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ ΣΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ...

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου ΜΕΑΞΑ: Ελλείψεις στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας

Με έγγραφα τους προς τη Νοσηλευτική Υπηρεσία και τη Διοίκηση, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του...