Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: Για τους εργαζόμενους στον τουρισμό ενόψει του χειμώνα

Δημοσιεύτηκε στις

Μια δύσκολη σεζόν πλησιάζει στο τέλος της. Τα κλάματα των ξενοδόχων και των tour operator που δεν «έβρισκαν» εργαζόμενους στην αρχή της σεζόν, μετατράπηκαν για τους χιλιάδες εργαζομένους στον κλάδο σε 13 και 16 ώρες εργασίας χωρίς καθόλου ρεπό, χωρίς ένσημα κλπ. Οι εργαζόμενοι άκουγαν για τα ατελείωτα κέρδη, εξυπηρέτησαν χιλιάδες τουρίστες, τώρα όμως κάνουν ταμείο για το πώς θα βγάλουν το χειμώνα.

Με το τέλος της τουριστικής σεζόν, χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού επιστρέφουν στην ανεργία. Οι αντεργατικοί νόμοι έχουν περιορίσει το χρονικό διάστημα, για το οποίο δικαιούνται επίδομα ανεργίας, σε ελάχιστους μήνες κάθε χρόνο.

Οι ανάγκες των εργαζομένων στον τουρισμό δεν καλύπτονται με ένα επίδομα ανεργίας 3-4 μηνών. Η αξιοπρεπής ζωής, η ανάγκη για φαγητό, για θέρμανση, οι οξυμένες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, δε σταματούν το χειμώνα. Ειδικά σε συνθήκες ακρίβειας που το εργατικό-λαικό εισόδημα βρίσκεται στο στόχαστρο, οι άνεργοι βρίσκονται σε ακόμα πιο δυσμενή θέση.

Η ανεργία δεν είναι επιλογή τους. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό θα βρεθούν σε απόγνωση.

Οι εποχιακά εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού θα πρέπει να στηριχθούν. Η «σεζόν» μίας χρονιάς δεν εξασφαλίζει σε κανέναν εργαζόμενο στον κλάδο του τουρισμού ότι θα έχει χρήματα στην «άκρη» για να ζήσει τους επόμενους μήνες.

Γραφόμαστε μαζικά στο σωματείο οργανώνουμε την δράση μας

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ

Καλούμε τους εργαζόμενους να συνεχίζουν να προσέρχονται μαζικά στις κάλπες να ψηφίζουν για το σωματείο τους

Καλούμε όλα τα μέλη του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων να κάνουν αιτήσεις επαναπρόσληψης από αρχές Γενάρη μέσω του σωματείου του για να διασφαλίσουν την θέση εργασίας τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να δοθεί επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε όλους τους εποχιακά εργαζόμενους για όλο το διάστημα της ανεργίας τους, μέχρι να αρχίσουν ξανά να εργάζονται. 

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9 Νοέμβρη, να αναγκάσουμε την κυβέρνηση για το ταμείο ανεργίας

Καλούμε τις 4 Ενώσεις Ξενοδόχων να προσέλθουν σε διάλογο με το αντιπροσωπευτικό σωματείο για υποχρεωτική τήρηση ωραρίων, ρεπό και τις συνθήκες διαμονής των ξενοδοχοϋπαλλήλων κ.α.

Οι φετινές απεργιακές κινητοποιήσεις στη Ζάκυνθο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας Όπως έκαναν οι συνάδελφοί μας στην COSCO και την E-FOOD, στη ΛΑΡΚΟ,  σημαδεύουν τον δρόμο του αγώνα και της οργάνωσης για την ανατροπή.

 

Περισσότερα

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού: Για την προσπάθεια στοχοποίησης των φαντάρων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού καταγγέλλει την προσπάθεια στοχοποίησης των διαμαρτυρόμενων φαντάρων ενάντια στη...

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: Καταγγελία του Συνδικάτου Φαρμάκου για την εργοδοσία της Medichrom

Το Συνδικάτο Φαρμάκου-Καλλυντικού Αττικής καταγγέλλει στους εργαζομένους του κλάδου την εργοδοσία της εταιρείας MEDICHROM...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Καμία βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας από κοινού με το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής – Βοιωτίας...