Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας :Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Δημοσιεύτηκε στις

Η κυβέρνηση αναμασά συνεχώς ότι έρχεται «δύσκολος χειμώνας» για όλους. Φυσικά εννοεί για το λαό, που θα δυσκολευτεί  να εξασφαλίσει τα απαραίτητα, γιατί για τα μονοπώλια ήδη έχουν εξαγγείλει μια σειρά μέτρα στήριξής τους. Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά ότι κανείς δεν τρώει κουτόχορτο και ότι δεν θα συμβιβαστούμε εν έτει2022 να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε βασικά αγαθά για εμάς και την οικογένειά μας δηλαδή ηλεκτρικό, θέρμανση μετακίνηση, είδη διατροφής, ένδυσης και υπόδησης, να βλέπουμε τον πληθωρισμό να εκτοξεύεται, την εντατικοποίηση και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στους χώρους δουλειάς να χτυπάνε κόκκινο, τις τράπεζες να παίρνουν τα σπίτια των γειτόνων μας, τα σχολεία να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση…Γι’ αυτό και εξαπολύει επίθεση στο εργατικό κίνημα, στα ταξικά συνδικάτα, σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές, σε κάθε κινητοποίηση.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι με εργαλείο το νόμο “Χρυσοχοΐδη”, δηλαδή το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων (4703/2020), η κυβέρνηση με τα κατασταλτικά της όργανα προχωρούν σε δίωξη της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Αφροδίτης Ρέτζιου, παραπέμποντάς την σε δίκη γιατί «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα.Καταγγέλλουμε τη δίωξη, που αποτελεί μάλιστα την πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό αυτό νόμο, που αξίζει να σημειώσουμε ότι αφορούσε κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών στις 24-9-2020, δηλαδή εν μέσω της πανδημίας, με αιτήματα που εξέφραζαν την αγωνιστική τους απαίτηση για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

Επίσης καταγγέλλουμε τη δίωξη σε βάρος του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Βάλσαμου Συρίγου.Ο συνάδελφος διώκεται επειδή πρωτοστάτησε μαζί με άλλους αγωνιστές στην υπεράσπιση λαϊκής κατοικίας που έβγαλαν σε πλειστηριασμό τραπεζίτες, αυτοί που έχουν βάλει στο μάτι δεκάδες χιλιάδες λαϊκές περιουσίες το επόμενο διάστημα.

Οι διώξεις αυτές έρχονται σε συνέχεια των απολύσεων πρωτοπόρων εργατών στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και στα πετρέλαια Καβάλας, όπου ΜΑΤ και όλος ο κρατικός μηχανισμός μαζί με την εργοδοσία επιτίθενται στους εργαζόμενους που παλεύουν για το δίκιο τους.

Η κυβέρνηση, το κράτος και η εργοδοσία νομίζουν ότι με τέτοιες μεθοδεύσεις θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και θα τρομοκρατήσουν την εργατική τάξη και το λαό, που παλεύουν ενάντια στην ακρίβεια, για δουλειά με δικαιώματα, αξιοπρεπές μεροκάματο και για να κρατήσουν το σπίτι τους.

Θα τους δώσουμε την απάντηση που τους αρμόζει

στη μεγάλη Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...