Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης στην ΕΛΣ

Δημοσιεύτηκε στις

 «Όταν η Διοίκηση τα βρίσκει σκούρα,

θεωρεί bullying … την υπεράσπιση των συναδέλφων μας!»

Μετά τα πρόσφατα απαράδεχτα γεγονότα που ξεκίνησαν με την «ιδιότυπη» διαθεσιμότητα της συναδέλφου χορεύτριας-καθηγήτριας από τη σχολή χορού και εν συνέχεια οδήγησαν σε παραίτηση τρεις συναδέλφους-χορεύτριες, αντί η Διοίκηση, αλλά και το ΥΠΠΟΑ, να δώσουν εξηγήσεις και να λάβουν μέτρα για τις σοβαρές καταγγελίες των  συναδέλφων σχετικά με την αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά του διευθυντή σπουδών της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ, παίρνουν μέτρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης για να μη διεκδικούμε το δίκιο μας.

Η Διοίκηση της ΕΛΣ έστειλε στον Πρόεδρο και στη Γραμματέα του σωματείου μας  επιστολή, την οποία χαρακτηρίζει «εμπιστευτική», ενώ ταυτόχρονα τη κοινοποιεί σε Υπουργό και Υφυπουργό Πολιτισμού, προσπαθώντας να φοβίσει τους συνδικαλιστές και να κρατήσει την προσπάθεια δίωξής τους στο σκοτάδι. Σ’ αυτή την επιστολή ζητά με απαράδεκτο τρόπο να…. αποδειχτεί ο εκφοβισμός που ασκήθηκε στις συναδέλφους, μέσα σε δύο μέρες εγγράφως (!!!)

Εμείς, για άλλη μια φορά καλούμε τη διοίκηση της ΕΛΣ να πάρει θέση για τις σοβαρές καταγγελίες των συναδέλφων κι όχι να υπεκφεύγει. 

Καλούμε και το ΥΠΠΟΑ, στο οποίο κοινοποιείται αυτή η απαράδεκτη επιστολή “συμμόρφωσής” μας, να πράξει το ίδιο.

Φυσικά όλο αυτό δεν γίνεται τυχαία. Θέλουν δια της πλαγίας να περάσουν κώδικα δεοντολογίας – που έχουμε ήδη απορρίψει ως εργαζόμενοι – ένα κώδικα που αντί να προστατεύει τους εργαζόμενους, θα προστατεύει τις διοικήσεις από την «ενόχληση των εργαζόμενων». Έναν κώδικα που ποινικοποιεί το συνδικαλισμό ως εκφοβισμό και δυσφήμιση. 

Μας κατηγορούν ότι δυσφημούμε την Εθνική Λυρική Σκηνή  και στοχοποιούμε χωρίς καμιά απόδειξη τη Διοίκησή της, επειδή «έχουμε απαιτήσει δημοσίως» (!!!) «την απόλυση του Διευθυντή Σπουδών και την επιστροφή στη σχολή χορού των τριών συναδέλφων», ενώ μας υπενθυμίζουν «ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μοιράζουμε έντυπα προς τους θεατές μέσα στους χώρους της ΕΛΣ και τους επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Δε θα μας σταματήσει όμως κανείς.

Όλοι στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους της ΕΛΣ, όλους τους εργαζόμενους στο θέαμα – ακρόαμα, ότι οι εμβληματικοί χώροι του πολιτισμού επιχειρείται να γίνουν πυλώνες εφαρμογής του κώδικα δεοντολογίας, δηλαδή να εφαρμοστεί ο Νόμος Χατζηδάκη.

Καλούμε σε στήριξη του αγώνα μας από όλα τα σωματεία στον πολιτισμό, συνολικά όλους τους εργαζόμενους/ες.

Προχωράμε άμεσα σε κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στη Διοίκηση της ΕΛΣ και στο  ΥΠΠΟΑ.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...