Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών : Προς τους εργαζόμενους στην εταιρεία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφε/ Συναδέλφισσα ,

 Την ίδια στιγμή που στη χώρα μας σημειώνεται ανάπτυξη 7% και η εταιρεία Ε.Ι. Παπαδοπούλου Α.Ε. για άλλη μία χρονιά είχε άνοδο του τζίρου και της κερδοφορίας της. Η εταιρεία εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο με επενδυτικό σχέδιο ύψους 35,2 εκατ. ευρώ και θα ενισχυθεί παραπέρα με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής με ποσό 8,8 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι χρήματα των εργαζομένων. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι, εδώ και μήνες μετράμε τα ψιλά για να βγάλουμε το μήνα. Προβληματιζόμαστε αν θα πεινάσουμε ή αν θα κρυώσουμε το χειμώνα που έρχεται, αφού η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και στο ρεύμα και τη θέρμανση έχουν χτυπήσει κόκκινο και με τους μισθούς μας, να αδυνατούμε πλέον, να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες.

 Η κερδοφορία αυτή των βιομηχάνων βγαίνει από τη δική μας δουλειά και το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Όλα αυτά, γίνονται βέβαια με τις πλάτες και την στήριξη με κάθε τρόπο και νόμο από την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων. Επομένως, είναι φυσικό και οι συνθήκες μέσα στα 4 εργοστάσια (Αθήνας – Θεσσαλονίκης –Βόλου – Οινόφυτα) να είναι το ίδιο δύσκολες. Όπως οι ασταμάτητες υπερωρίες εδώ και μήνες, κατά τις οποίες δεν καλύπτεται ούτε η μετακίνηση και καλούνται πολλές φορές οι εργαζόμενοι να πληρώσουν από την τσέπη τους ταξί για να πάνε στη δουλειά ή να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Η αύξηση των ταχυτήτων των μηχανών και των ταινιών των γραμμών παραγωγής. Το σακάτεμα από την κάλυψη δύο και τριών πόστων από έναν εργαζόμενο για να βγει η δουλειά, αφού κάθε μήνα λήγουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου και δεν καλύπτονται τα κενά στα πόστα.

Τα εργατικά ατυχήματα που είναι συχνά αλλά και οι μικροτραυματισμοί , έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο καθώς δεν παίρνουν όλα εκείνα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας από την εργοδοσία. Όλα αυτά γίνονται για την όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία της εταιρείας, γιατί σκοπός της  είναι να μην αφήνει ούτε λεπτό ανεκμετάλλευτο.

Δεν πάει άλλο! Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει τώρα. Παρά τον όγκο της δουλειάς και τον όλο και αυξανόμενο τζίρο της εταιρείας, οι εργαζόμενοι δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ αύξηση εδώ και χρόνια. Την ίδια στιγμή δεν αναγνωρίζεται καμία ειδίκευση στο προσωπικό στα πόστα χειριστών, ζυμωτών κτλ.

ΚAMIA ANOXH – KAMIA ANAMONH

Για την κατάσταση αυτή δε φταίει κάποια κακή διαχείριση. Η πραγματική αιτία είναι πως η εταιρεία δουλεύει με σκοπό το κέρδος των μετόχων της και η ανθρώπινη ζωή δε μετράει. Το μόνο που έχει σημασία είναι πώς θα πάρουν όλο και περισσότερη δουλειά από εμάς, δίνοντάς μας όλο και λιγότερα.

Δεν είμαστε μια οικογένεια όπως μας λένε! Αυτοί είναι οι εκμεταλλευτές μας και εμείς οι εκμεταλλευόμενοι! Αυτοί ζουν στη χλιδή κι εμείς στην ανέχεια!

Την κατάσταση αυτή μόνο εμείς μπορούμε να την αλλάξουμε, γιατί ακριβώς εμείς είμαστε που δουλεύουμε και παράγουμε. Ο αγώνας των εργαζομένων της COSCO, στα Λιπάσματα και Πετρέλαια Καβάλας, στη Μαλαματίνα , ο συντονισμός των σωματείων (ΦΑΓΕ- EMFI- ΜΙΜΙΚΟΣ- ΕΛΜΠΙΣΚΟ- ΚΑΝΑΚΙ) στον όμιλο Φιλίππου , που πέτυχαν αυξήσεις στους μισθούς σπάζουν στην πράξη την αδιαλλαξία της εργοδοσίας , μας δείχνουν τον δρόμο!

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ!

 Καλούμε, όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία Παπαδοπούλου να κάνουν το βήμα, να οργανωθούν στα Συνδικάτα τους. Να παλέψουμε  για τα δικαιώματα και την ζωή που μας αξίζει .

Δίνουμε την δική μας απάντηση με  Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη.

ΜΗ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ

Μόνη λύση είναι η οργάνωσή μας και ο αγώνας για να διεκδικήσουμε το μέλλον και τη ζωή που μας αξίζει! Μόνος τρόπος είναι να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και χωρίς άλλη αναμονή, να παλέψουμε για: 

  • Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή.
  • ΕΓΣΣΕ 825€ κατώτερο μεικτό μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις.
  • Ξεπάγωμα των τριετιών και ενσωμάτωση κάθε “εθελούσιας παροχής” στο μισθό.
  • Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου για όλους τους εργαζόμενους.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο και παρουσία γιατρού εργασίας καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του εργοστασίου με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
  • Καθορισμός ειδικοτήτων και αμοιβή με βάση αυτόν.

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα εργοστάσια να συζητήσουν με τα συνδικάτα των περιοχών και να απαιτήσουμε την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Καταγγελία του Ενιαίου Συλλόγου

Σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο που κλείνει και διαλύει ότι έχει...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας Φούρνων: Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στην Ικαρία και τους Φούρνους

Τη Δευτέρα  πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε κενά που τα περισσότερα είναι ανοικτά από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αλληλεγγύη στο φαντάρο που στοχοποιήθηκε από βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΕΜΕΝ εκφράζει την απερίφραστη αλληλεγγύη της στους φαντάρους, τα παιδιά μας, που ασκούν...