Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ηρακλείου: Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου καταγγέλλει τη δίωξη της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Ρέτζιου Αφροδίτης η οποία στις 28/11 οδηγείται σε δίκη με εργαλείο το νόμο Χρυσοχοΐδη,δηλαδή το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κατηγορείται ότι στη συγκέντρωση των υγειονομικών μπροστά από το υπουργείο Υγείας, στις 24/9/2020 αρνήθηκε  «να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις» των αστυνομικών όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα. Η κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ   στο υπουργείο Υγείας είχε πραγματοποιηθεί με αίτημα τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της  ζωής του λαού μέσα στην πανδημία.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Ο χρόνος που μεθοδεύεται μια τέτοια δίκη προφανώς δεν είναι τυχαίος. Επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα τρομοκράτησης και “συμμόρφωσης” των εργαζομένων και του λαού απέναντι σε μια πολιτική που τον συνθλίβει καθημερινά. Στο στόχαστρο βρίσκονται συνδικαλιστές, πρωτοπόροι εργαζόμενοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους με στόχο να επιβληθεί   «σιγή νεκροταφείου». Θυμίζουμε ότι όταν η κυβέρνηση ψήφιζε τον συγκεκριμένο νόμο, ισχυριζόταν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για ποινικοποίηση του δικαιώματος στη διαδήλωση ενώ από τότε και με πρόσχημα την πανδημία οι εργαζόμενοι και τα σωματεία έπεσαν πάμπολλες φορές θύματα άγριας καταστολής.

Η  τρομοκράτηση των εργαζομένων και η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την ακύρωση όλων των κατασταλτικών,αντιδραστικών νόμων και ρυθμίσεων.

Περισσότερα

Συνδικάτο Φαρμάκου – Αποτράπηκε η έξωση σε μονογονεϊκή οικογένεια στο Περιστέρι

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, Τη Παρασκευή...

Συνδικάτο Φαρμάκου – Να ανακληθεί τώρα η αποφυλάκιση του ναζί Μιχαλολιάκου

Καταδικάζουμε την προκλητική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας με την οποία αποφυλακίζεται «για λόγους...

Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στη 2η ΥΠΕ ενάντια στην εκδικητική στοχοποίηση συναδέλφου νευροχειρουργού

Να σταματήσει η εκδικητική στοχοποίηση συναδέλφου νευροχειρουργού επειδή άσκησε με υπευθυνότητα τα ιατρικά του...