ΕΛΜΕ Ρεθύμνου – Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς της Μαλαματίνα

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία οινοποιίας «Μαλαματίνα», οι οποίοι έχουν κατέλθει σε απεργία διεκδικώντας να επιστρέψουν στην εργασία τους 15 συνάδελφοί τους, τους οποίους η εταιρεία απέλυσε για να προσλάβει άλλους με μικρότερο μισθό, ενώ απολύθηκαν και δύο συνδικαλιστές, ο πρόεδρος του Επιχειρησιακού Σωματείου και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Γιάννης Φραγκίδης και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας Άρης Μερκενίδης. Οι απεργοί διεκδικούν επίσης την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Δυστυχώς δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός πως οι ιδιοκτήτες, απέναντι στους απεργούς, βρίσκουν …αρωγό και συμπαραστάτη τα ΜΑΤ. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αστυνομικές δυνάμεις λειτουργούν ως ιδιωτική security που πληρώνουμε εμείς για να «προστατεύονται» οι μεγαλοεργοδότες και τα κέρδη τους.

Ο αγώνας των εργαζομένων στη Μαλαματίνα είναι δίκαιος και μας αφορά όλους. Ως εργαζόμενους, ως πολίτες, ως κοινωνία. Είμαστε μαζί τους και καταγγέλλουμε κάθε κυβερνητική και εργοδοτική προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης του εργατικού κινήματος.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...