Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού – Καταγγέλλει την εργοδοσία του Μ.Βρετάνια για παρεμπόδιση επαφής του Συνδικάτου με τους εργαζόμενους

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγέλλουμε την εργοδοσία του ξενοδοχειου Μεγάλη Βρετάνια γιατί με αστείες δικαιολογίες προσπαθεί να εμποδίσει το Συνδικάτο ώστε να έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου.

Δεν ειναι μία ουτε δύο οι φορές που το Συνδικάτο αιτήθηκε πρόσβαση στο χώρο του προσωπικού των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρετάνια &KingGeorgeκαι καμία απο αυτές τις φορές η εργοδοσία δεν το επέτρεψε. Παλαιότερα ο ‘λόγος’  ήταν οι μεγάλες πληρότητες και η πολλή δουλειά, μετά ήρθε ο covidκαι τα μέτρα προστασίας και φαίνεται πως αυτή η δικαιολογία ‘βόλεψε’ μιας και την χρησιμοποιούν ακόμα. Σε πρόσφατο αίτημά μας–στις 27/9/2022- να κάνει το Συνδικάτο περιοδεία στους χώρους του προσωπικού- κάτι που συνηθίζεται σε όλα τα ξενοδοχεία πανελλαδικά και ειναι κατοχυρωμένο δικαίωμα των εκλεγμένων συναδέρφων, η εργοδοσία απάντησε ξανα πως δεν το δέχεται λόγων μέτρων προστασίας για τον Covid. Μάλιστα η εργοδοσία αρνήθηκε την είσοδο του Συνδικάτου ακόμα και με αίτημα του ίδιου του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων.

Απορούμε ποιον κοροιδεύουν. Φέρνουν ως πρόσχημα την πανδημία που στην ουσία δε πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο για τους εργαζόμενους και για τους ξενοδόχους τα πρωτόκολλα λάστιχο ήταν προσαρμοσμένα για την ασφάλεια των κερδών και όχι των εργαζομένων. Άλλωστε πλέον η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς μέτρα, η κυβέρνηση η ίδια σήμανε τη λήξη της πριν το καλοκαίρι με ό,τι και αν σημανε αυτό για τους εργαζόμενους.

Ειναι ξεκάθαρο πλεον το μοτιβο στο οποίο κινείται η εργοδοσία του συγκεκριμένου ξενοδοχείου που στην ουσία θέλει να απομονώσει τη δράση του συνδικάτου διότι την έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της.

Νομίζουν οτι με αυτή τη μέθοδο θα κρύψουν τις ατελείωτες και εξαντλητικές βάρδιες, την υπερεντατικοποίηση, τα κομμένα ρεπό, τις μεταφορές των λινών στην οδο Πανεπιστημίου απο εργαζόμενους εν ώρα αιχμης βάζοντας την ζωή των εργαζομένων σε κίνδυνο.

Τους ενημερώνουμε πως η δύναμη και η θέληση των εργαζομενων ειναι ισχυρότερη απο κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας να τους απομονώσουν.
Ειμαστε αισιόδοξοι οτι αυτό θα φανεί στην Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη που θα ειναι μαζική και διεκδικητική αλλά και σε κάθε σταθμό της δράσης των εργαζομένων μέσα απο το επιχειρησιακό σωματείο τους και το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...