Για την απαξίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά

Δημοσιεύτηκε στις

Το ξήλωμα και η απαξίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά προχωρούν αμείωτα, προκαλώντας τη δικαιολογημένη ανησυχία των εργαζομένων. Ήδη έχει ξεκινήσει η μετακίνηση-μετεγκατάσταση του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, χωρίς όμως να έχουν ξεκάθαρο αντικείμενο εργασίας.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται ξαφνικά όμηροι καθώς δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση παραχώρησης που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια με την εταιρεία του δημοσίου. Οι υποσχέσεις και οι «συμφωνίες» που ανέφεραν πως δε θα φύγουν οι εργαζόμενοι μέχρι να δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις, αποδεικνύεται πως ήταν λόγια του αέρα.

Χωρίς εργαζόμενους αθλητικό κέντρο δεν υπάρχει!

Την ίδια στιγμή επικρατεί ανασφάλεια στα αθλητικά σωματεία, που αξιοποιούν τις εγκαταστάσεις τόσο των κλειστών και ανοιχτών χώρων όσο και τις παραθαλάσσιες που αφορούν τους αθλητικούς συλλόγους με τον εξοπλισμό τους.

Το διαχρονικό ξήλωμα του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά είναι έργο όλων των κυβερνήσεων ως σήμερα. Εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά, να στηριχτεί καθώς αποτελεί έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους άθλησης στα νότια προάστια αλλά σε όλη την Αττική. Δεν επιτρέπεται η λειτουργία του να μπαίνει στις μυλόπετρες της κερδοφορίας της «Ριβιέρας» και των επιχειρηματικών ομίλων.

Απαιτούμε:

  • Όχι στο μαρασμό και στο κλείσιμο του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά! Να δοθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση και να προχωρήσουν τα έργα που αφορούν τη συντήρηση, την επισκευή και την αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, των χώρων πρασίνου.
  • Να σταματήσει η μετακίνηση του προσωπικού. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Να διευκρινιστεί το θέμα της σύμβασης παραχώρησης που μέχρι σήμερα δεν έχει ανανεωθεί και οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν πλήρως σχετικά με το μέλλον των εγκαταστάσεων και των ίδιων.

 

Περισσότερα

Απεργιακή κινητοποίηση υγειονομικών στο υπ.Υγείας ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Πρωτοβάθμια σωματεία από το χώρο της Υγείας διαδήλωσαν σήμερα το πρωί έξω από το...

Συνεχίζουν να φθάνουν Μηνύματα Αλληλεγγύης για τη δίωξη του προέδρου του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Ε.Κ. Πειραιά

Διεθνής Αλληλεγγύη στο Συνδικάτο ΕΝΕΔΕΠ και τον πρόεδρο Μάρκο Μπεκρή Συνεχίζεται η αποστολή μηνυμάτων...

Συνεχίζεται η Διεθνής Αλληλεγγύη ενάντια στη δίωξη του Προέδρου του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του ΕΚ Πειραιά

Συνεχίζεται η αποστολή μηνυμάτων αλληλεγγύης στο σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και στον Μάρκο Μπεκρή, πρόεδρο του...