ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Kλιμακώνουμε τον αγώνα, προετοιμάζουμε μεγάλη απεργιακή απάντηση των εργαζομένω

Δημοσιεύτηκε στις

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, εξετάστηκαν οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις της ΣΣΕ Ακτοπλοΐας σε εξπρές δρομολόγια, υπερωρίες, διανυκτερεύσεις κά, από το σύνολο των εφοπλιστικών εταιρειών, σε όλα τα πλοία.

Στις τοποθετήσεις τους οι πρόεδροι των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ανέδειξαν την ανάγκη για άμεση αγωνιστική κινητοποίηση πριν την αποδρομολόγηση μεγάλου αριθμού πλοίων τις επόμενες μέρες, λόγω της λήξης της θερινής περιόδου.

Πρότειναν 24ωρη Προειδοποιητική απεργία στα πλοία της Ακτοπλοϊας για τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη, απαιτώντας την άμεση εφαρμογή της ΣΣΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά για άμεση αγωνιστική κινητοποίηση έγινε για το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΚYDON PALACE», όπου η ναυτιλιακή εταιρεία ΜΙΝΟΑΝ LINES συνεχίζει να μην καταβάλλει την πρόσθετη αμοιβή των εξπρές δρομολογίων, που προβλέπονται στο άρθρο 33 της ΣΣΕ.

Η πρόταση των 3 ναυτεργατικών σωματείων απορρίφθηκε από τον Γ.Γ και τα υπόλοιπα 10 σωματεία, οι οποίοι πρότειναν και αποφάσισαν να πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες 3ωρες στάσεις εργασίας στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία «KYDON PALACE», «BLUE STAR PATMOS» και «CHAMPION JET 1».

Καλούμε τους ναυτεργάτες των ανωτέρω 3 πλοίων, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την εφαρμογή της ΣΣΕ και να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους καταπέλτες των πλοίων.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συνεχίσουμε τον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, για την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας των ανέργων, για την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, για κοινωνικοασφαλιστική προστασία, ενάντια στην ακρίβεια, τη λεηλασία του εισοδήματος.

Να δώσουμε δυναμικό παρών στη Συγκέντρωση Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα στις 15 Σεπτέμβρη στις 19:00. Kλιμακώνουμε τον αγώνα, προετοιμάζουμε μεγάλη απεργιακή απάντηση των εργαζομένων κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης – εργοδοσίας.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος :Η ΟΕΚΙΔΕ αποχαιρετά με θλίψη και σεβασμό τον σύντροφο Θύμιο Ευθυμίου

Με βαθιά θλίψη η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών, Ιματισμού και Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) αποχαιρετά τον συνάδελφο...

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Σε κάθε σχολή, τμήμα στέλνουμε μήνυμα εναντίωσης στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, αλληλεγγύης στην πάλη των λαών

Με αγωνία και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την πυραυλική...

Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου: Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για να καταδικαστεί η ισραηλινή επιθετικότητα

Συνένοχους στον φόνο δεν θα μας έχετε! «Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για να...