Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ & Τραπεζών:Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση στους φοιτητές

Δημοσιεύτηκε στις

Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση στους φοιτητές και στους εργαζόμενους για την πάλη τους ενάντια στην επιχείρηση της κυβέρνησης να επιβάλλει την αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια, την τρομοκράτηση του φοιτητικού κινήματος, την υπονόμευση της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων και καθηγητών στα πανεπιστήμια. Να επιβάλει το πανεπιστήμιο- επιχείρηση, όπου θα αλωνίζουν οι επιχειρήσεις, το ΝΑΤΟ, τα διάφορα ιδρύματα των ξένων πρεσβειών και κρατών, θα αγοράζουν τσάμπα την έρευνα και μελέτη των ιδρυμάτων, καθηγητών και φοιτητών.

Είμαστε στο πλευρό τους στον αγώνα για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους για τις σπουδές τους και την επαγγελματική προοπτική τους.

Τα πανεπιστήμια δεν είναι χώροι διάπραξης ποινικών αδικημάτων από τους φοιτητές και εργαζόμενους. Οι διάφορες ομάδες οργανωμένων προβοκατόρων που δίνουν δικαιολογίες στην κυβέρνηση για την προσπάθεια επιβολής του κατάπτυστου νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, έχουν αποκαλυφθεί για τον βρώμικο ρόλο τους.

Από τα πανεπιστήμια και τους φοιτητές δεν λείπει η αστυνομία αλλά οι φοιτητικές εστίες, η δωρεάν στέγαση και σίτιση. Λείπουν οι βιβλιοθήκες, τα δωρεάν βιβλία και συγγράμματα. Λείπουν τα ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών, οι καθηγητές, τα εργαστήρια, η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους με τα πτυχία. Λείπουν τα εκατομμύρια, που η κυβέρνηση θα σπαταλά κάθε χρόνο για την αστυνομία, αλλά όχι για τις ανάγκες των φοιτητών. Και σε κάθε περίπτωση η χώρα δεν θα μεταβληθεί σε μια πλήρως αστυνομοκρατούμενη επαρχία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, το εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν θα υποταχθούν στα γενικότερα σχέδια της πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών.

 

Περισσότερα

Σωματείο Συσκευασίας Τροφίμων Δυτικής Αχαΐας – Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ

Το σωματείο μας καταδικάζει την απαράδεκτη και προκλητική δίωξη του προέδρου του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή: Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη στον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ

Να σταματήσει η απαράδεκτη και προκλητική δίωξη ενάντια στον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και...

Συνδικάτο Φαρμάκου Ν. Αττικής: Συμμετέχουμε στη σύσκεψη 12 Νοέμβρη στον κινηματογράφο STUDIO

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ...